ÎCCJ a admis solicitarea DNA privind cercetarea lui Radu Mazăre în Madagascar, într-un dosar de abuz în serviciu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis solicitarea DNA ca Radu Mazăre să fie cercetat într-un dosar de abuz în serviciu în Madagascar. Ministerul Justiţiei va face solicitările legale necesare.

RomaniaTV.net
13 dec. 2019, 21:25
ÎCCJ a admis solicitarea DNA privind cercetarea lui Radu Mazăre în Madagascar, într-un dosar de abuz în serviciu

Magistraţii au admis, vineri, o solicitare formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, în legătură cu Radu Mazăre.

„Sesizează Ministerul Justiţiei din România în vederea formulării solicitării către autorităţile din Republica Madagascar, referitoare la obţinerea consimţământului în vederea efectuării urmăririi penale şi a eventualei judecăţi a suspectului Mazăre Radu Ştefan în cauza ce formează obiectul dosarului nr.204/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 Cod Penal. Onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 253 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 13 decembrie 2019”, a transmis, vineri seară, ICCJ.

Dosarul lui Radu Mazăre privind cartierul de locuinţe sociale, blocat la instanţă după răspunsul autorităţilor din Madagascar

Radu Mazăre a fost adus în ţară, în 20 mai, din Madagascar, unde se afla de aproximativ un an şi jumătate şi a fost încarcerat, având o condamnare definitivă de 9 ani în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia.

Ulterior, DNA a anunţat că fostul primar din Constanţa mai este vizat în patru dosare.


loading...
Partenerii noștri