ICCJ a validat Alianţa Dreapta Unită. PMP, USR şi Forța Dreptei pot candida împreună!

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au schimbat decizia inițială luată de Biroul Electoral Central, iar Alianța Dreapta Unită va putea candida în alegeri. Astfel, PMP, USR și Forța Dreptei vor candida împreună, sub același însemn electoral.

19 mart. 2024, 13:49
ICCJ a validat Alianţa Dreapta Unită. PMP, USR şi Forța Dreptei pot candida împreună!
ICCJ a validat Alianţa Dreapta Unită. PMP, USR şi Forța Dreptei pot candida împreună!

ICCJ a validat Alianţa Dreapta Unită. PMP, USR şi Forța Dreptei pot candida împreună! Iată minuta judecătorilor ICCJ:

„630/1/2024 – Admite contestaţia formulată de contestatorii Partidul Uniunea Salvaţi România, Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei împotriva Deciziei Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Anulează Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/17.03.2024, astfel cum a fost îndreptată prin Decizia Biroului Electoral Central nr. 1/D/18.03.2024. Admite Protocolul de constituire a alian?ei electorale – ,,Alian?a Dreapta Unită USR-PMP-For?a Dreptei”. Definitivă. Pronunţată astăzi, 19 martie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Citeşte şi: Cine este medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD-PNL la Primăria Capitalei! Actualul manager al Spitalului Universitar de Urgență București este unul dintre cei mai bogați doctori din România

„Dreapta Unită va fi pe buletinele de vot pe 9 iunie. Decizia abuzivă a Biroului Electoral Central a fost desființată de ICCJ

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis contestația Dreptei Unite, a anulat decizia antidemocratică a Biroului Electoral Central (BEC) și a admis protocolul de constituire a alianței electorale formate din USR, PMP și Forța Dreptei.

ICCJ ne-a dat dreptate și a constatat că decizia BEC de respingere a înscrierii protocolului alianței Dreapta Unită este un abuz, un atac direct la adresa democrației din România, o încercare de a împiedica Opoziția să participe la alegeri. Oricât de mare este disperarea regimului Iohannis, legile sunt clare. ICCJ a decis corect, la fel cum a făcut-o în 2019, când Dragnea și PSD au vrut să scoată USR de pe buletin. Nu le-a mers nici atunci, nu le-a mers nici acum. Ne vedem la vot, pe 9 iunie”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

„Mă bucur că au învins libertatea de asociere și democrația. În România nu este totul pierdut, avem dreptul să mergem către români și să le cerem încrederea pe 9 iunie. Dreapta Unită a revenit pe buletinul de vot, după ce PSD a încercat să ne elimine”, a spus şi Eugen Tomac, președintele PMP.