ÎCCJ atacă la Curtea Constituţională legea prin care se taie pensiile speciale

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la legea care elimină pensiile de serviciu ale magistraţilor, adoptată de Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 17:04
ÎCCJ atacă la Curtea Constituţională legea prin care se taie pensiile speciale

Decizia a fost luată de Secţiile Unite în prezenţa unui număr de 103 judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum cerute de lege, potrivit unui comunicat al Instanţei Supreme. 

„Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în unanimitate, sesizarea Curții Constiționale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare, a Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale”, se precizează într-un comunicat al ÎCCJ.

Citeşte şi: Preşedintele ICCJ, Alina Corbu: Justiţia e tratată ca o Cenuşăreasă

Proiectul prevede eliminarea tuturor pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor.

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi „pentru”, 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionarii publici cu statul special, funcţionarii publici parlamentari.