ÎCCJ atacă la Curtea Constituţională legea prin care se taie pensiile speciale

Publicat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 19:04 // Actualizat: Miercuri, 29 Ianuarie 2020 19:44 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la legea care elimină pensiile de serviciu ale magistraţilor, adoptată de Camera Deputaţilor.

Decizia a fost luată de Secţiile Unite în prezenţa unui număr de 103 judecători, cu respectarea cerinţelor de cvorum cerute de lege, potrivit unui comunicat al Instanţei Supreme. 

"Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, în unanimitate, sesizarea Curții Constiționale a României pentru controlul constituționalității, înainte de promulgare, a Legii privind abrogarea unor prevederi referitoare la pensiile de serviciu și indemnizațiile pentru limită de vârstă, precum și pentru reglementarea unor măsuri în domeniul pensiilor ocupaționale", se precizează într-un comunicat al ÎCCJ.

Citeşte şi: Preşedintele ICCJ, Alina Corbu: Justiţia e tratată ca o Cenuşăreasă

Proiectul prevede eliminarea tuturor pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militarilor şi poliţiştilor.

Legea de eliminare a pensiilor speciale a fost adoptată, marţi, de Camera Deputaţilor, cu 247 de voturi "pentru", 21 de abţineri, vizaţi fiind, printre alţii, parlamentarii, judecătorii şi procurorii, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, funcţionarii publici cu statul special, funcţionarii publici parlamentari. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Curtea Constituţională ÎCCJ lege pensii pensii pensiile speciale
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 feb 20:04
Răspunde | Votează email 0 email
daniela
Normal, ii afecteaza si pe dansii! dar in cazul danslor nu este conflict de interese.Deoarece sunt o Inalta Curte de Casatie si Justitie.Dreapta, nepartinitoare. Normal nu? Ia CCR nu este formata din judectori deci la dansii nu va fi problema cu acest ,,atac,,.
Acelora care primesc pensii de serviciu nu inteleg de ce se numesc speciale, pensia de baza pe criteriul contributivitatii nu a mai fost majorata ca la noi pensionarii de rand. Au sigur si dansii cel putin 2 puncte dupa 28 ani de munca. Se pare insa ca nu este vorba despre aceia in plata ci doar despre viitorii pensionari. Majorati-le salariile ca de rotunjirea veniturilor lunare multi dintre dansii se ocupa personal.Limita de varsta la fel ca si la pensionarii de rand. Si intr-o fabrica exista stres.Dar nu se tine cont de aceasta. Nu sunt suficienti in situatia in care mii de absolventi de Drept au iesit pe piata in acesti ani? De ce? Pentru ca eredtarul meseriei si nepotsmul sunt in floare si in aceasta zona. Intangibila se pare. Care, prin gura Dnei Radu, sefa Trib sect 1 isi spune a treia putere in stat dupa Parlament si Guvern. Sta oare un om de rand sa caute pe siteul Facultatii de Drept Bucuresti sau din alte localitati daca judecatorul si avocatul au absolvit aceeasi facultate si in acelasi timp? Nu cred. Atunci s-ar vedea cate conflicte de interese sunt prin aceste Tribunale. Si cum ca multi dintre dragii magistrati, acum in greva, dau hotararile in fnctie de prietenii sau colegialitate cu unii avocati. Mariti-le salariile , varsta de pensionare la fel ca la noi toti. Includeti orele suplimentare lucrate in vechime, la fel ca si la medici garzile.Un spor de stres la salariu. Iar daca nu le convine, sa-si schimbe meseria. Pentru ca ei si-au ales-o nesiliti de noi aceia care trebuie sa le suportam mofturile.
Pensiile speciale? daca nu se renunta la ele sau la impozitarea lor sa le suporte ministerul Justitiei din bugetul total are-i este alocat anual de catre Guvern.
Pentru ca daca nu se
1
EUR
4.8026
RON
23 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H