ÎCCJ poate începe judecarea apelului în cazul lui Darius Vâlcov. Judecătorii au redactat motivarea sentinţei de condamnare

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au terminat de redactat motivarea motivarea sentinţei în procesul în care Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru corupţie, scrie G4Media.ro. Odată cu redactarea motivării poate începe judecarea apelului.

RomaniaTV.net
26 feb. 2019, 13:16
ÎCCJ poate începe judecarea apelului în cazul lui Darius Vâlcov. Judecătorii au redactat motivarea sentinţei de condamnare

La începutul anului trecut, ICCJ l-a condamnat pe Darius Valcov, in prima instanta, la 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Faptele pentru care a fost condamnat la închisoare au fost săvârşite de Darius Valcov în perioada in care era primar al municipiului Slatina (Olt).

Mai exact, Darius Valcov a primit o condamnare de patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta, sase ani pentru spalare de bani si doi ani pentru operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia.
 
De asemenea, instanta a decis mentinerea sechestrului instituit in acest dosar pe bunuri si conturi ale actualului consilier al premierului.
Darius Valcov a fost trimis in judecata, in mai 2015, pentru trafic de influenta, spalare de bani, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana ori incheierea de tranzactii financiare, utilizand informatiile obtinute in virtutea functiei, atributiei sau insarcinarii sale, in forma continuata.
 
Alaturi de Valcov sunt judecati Lucian Petrut Susala (fost sofer al lui Darius Valcov), Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, Petre Bogdan Timofte si Constantin Tomescu.

Darius Vâlcov este consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dancila si unul dintre social-democratii care se ocupa de politica financiara a tarii, fiind considerat apropiat al liderului PSD, Liviu Dragnea.