ÎCCJ sesizează CSM în urma declaraţiilor din spaţiul public la adresa instituţiei şi judecătorilor ei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a decis, luni, sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii pentru a se stabili dacă poziţiile publice exprimate în ultima perioadă la adresa instituţiei şi a judecătorilor ei sunt de natură a afecta independenţa, imparţialitatea sau reputaţia judecătorilor. 

RomaniaTV.net
25 iun. 2018, 13:10
ÎCCJ sesizează CSM în urma declaraţiilor din spaţiul public la adresa instituţiei şi judecătorilor ei

„La data de 25 iunie 2018, orele 13.00, Adunarea generală a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a dezbătut unele chestiuni de actualitate privind activitatea instanţei şi poziţiile publice exprimate la adresa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a judecătorilor ei, în conformitate cu dispoziţiile art.22 lit.f) din Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea administrativă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

În urma dezbaterilor care au avut loc, s-au hotărât emiterea unei adrese către Consiliul Superior al Magistraturii, în vederea exercitării atribuţiei prevăzute în art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii atunci când, prin diferite atitudini sau afirmaţii publice, sunt afectate independenţa, imparţialitatea sau reputaţia judecătorilor ori se creează suspiciuni nejustificate cu privire la acestea”, se arată într-un comunicat al ICCJ.