Ice Age, varianta contemporană: Rusia „s-a congelat” la minus 50 de grade Celsius

Un val de frig s-a abătut asupra Rusiei, însoţit de temperaturi care au coborât până la minus 50 de grade Celsius în estul ţării şi s-au soldat cu şase 6 morţi şi peste 220 de răniţi în ultimele 24 de ore.

RomaniaTV.net
18 dec. 2012, 12:50

Şase persoane au murit din cauza frigului în Rusia în ultimele 24 de ore, iar 227 au solicitat ajutor medical, 103 dintre ele fiind spitalizate, a anunţat o sursă din cadrul Ministerului Sănătăţii din Rusia, citată de RIA Novosti. Temperaturile au scăzut vertiginos începând de săptămâna trecută.

La Moscova, marţi dimineaţa se înregistrau minus 19 grade Celsius, după ce a nins abundent săptămâna trecută. Potrivit meteorologilor, temperaturile din capitală vor rămâne la acelaşi nivel până la 23 decembrie.

La Novosibirsk, Tomsk, Omsk şi Barnaul, principalele oraşe din Siberia Occidentală, temperaturile au coborât în noaptea de luni spre marţi până la minus 47 de grade Celsius, potrivit Centrului meteorologic rus.

La Magadan, în Extremul Orient rus, temperatura minimă nocturnă s-a stabilit în noaptea de luni spre marţi la minus 51 de grade Celsius şi şcolile au fost închise din cauza frigului.

Chiar şi sudul ţării a fost afectat de un val de frig. Astfel, funcţionarea aeroportului de la Mahacikala, capitala Daghestanului, republică din Caucazul rus de la Marea Caspică, a fost puternic perturbată din cauza unor ninsori abundente, iar aproximativ 20 de zboruri au avut întârzieri, potrivit filialei locale a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.