Icebergul care a scufundat Titanicul IMAGINE DOCUMENT

Pe 10 aprilie 1912, Titanicul, la acea vreme cel mai mare vas construit vreodată, pleca din portul Southampton, cu destinaţia New York. După numai cinci zile, însă, elegantul vas a fost protagonistul celei mai mari catastrofe maritime din istorie, scufundându-se după ce a lovit un iceberg, în timpul nopţii.

RomaniaTV.net
23 nov. 2012, 19:08

Teorii cu privire la posibilitatea ca tragedia Titanicului, din 15 aprilie 1912, să fi fost evitată s-au emis o mulţime de-a lungul timpului, însă nimeni nu poate da timpul înapoi pentru a le testa valabilitatea.

Supravieţuitorii de pe Titanic au reuşit să construiască în timp o poveste a tragediei soldate cu 1502 morţi, dintr-un total de 2224 de persoane aflate la bord, iar unii chiar au reuşit să deseneze icebergul cu care vasul a intrat în coliziune înainte de a se scufunda. De-a lungul timpului au apărut o mulţime de fotografii despre care se presupunea că ar fi surprins icebergul lovit de Titanic la 600 de kilometri sud de Newfoundland, însă despre niciuna nu s-a putut spune cu exactitate că ar fi autentică. Până acum.

CITEŞTE ŞI: TITANIC – Noi documente EXPLOZIVE. Decizia care ar fi scăpat de la moarte absolut TOŢI pasagerii

În luna decembrie, în Statele Unite va fi scoasă la licitaţie o fotografie document a „ucigaşului” Titanicului. Un expert care a analizat-o a spus că este „singura care reprezintă cu adevărat icebergul care a scufundat Titanicul”, mai ales că aceasta se potriveşte foarte bine cu desenele schiţate de doi supravieţuitori ai dezastrului.

Potrivit înscrisurilor de pe fotografie, aceasta a fost făcută chiar cu două zile înaintea tragediei. „Fotografie făcută de Căpitanul SS Etonian pe 12/4/12 la latitudine 410 50 Vest longitudine 490 50 Nord, la care Titanicul a ajuns pe 14/4/12 şi s-a scufundat în trei ore”, este înscrisul de pe fotografie.