Icoane făcătoare de minuni din România

V-aţi întrebat vreodată câte icoane făcătoare de minuni sunt în România? Se pare că numărul icoanelor făcătoare de minuni şi al moaştelor sfinte de la noi depăşeşte 100. Iată o scurtă prezentare a celor mai cunoscute.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 08:46
Icoane făcătoare de minuni din România

Icoana Sfintei Cuvioase Parascheva de la Biserica Sfantul Gheorghe Cel Nou

Icoana pastrată astăzi în Biserica Sfantul Gheorghe Nou, din Bucureşti, este o icoană făcătoare de minuni mult iubită de credincioşi. Până la aducerea aici a icoanei, aceasta fusese aşezată in Biserica Sfânta Vineri – Hereasca, din Bucureşti, dărâmată in vremea regimului comunist. Se spune că, înaintea dărâmării Bisericii Sfânta Vineri, icoana Sfintei Parascheva a plâns.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula

Icoana de la Mănăstirea Nicula, aflată in judeţul Cluj, la numai trei kilometri distanţă de Gherla, este una dintre cele mai renumite icoane din ţară, in jurul acesteia adunându-se, anual, zeci de mii de pelerini.  Aceştia înconjoară biserica, mergând in coate si in genunchi, ca jertfă pentru iertarea păcatelor. Icoana este cunoscută pentru puterile ei tămăduitoare, sunt multe familii care au dobândit prunci după ce s-au închinat la icoană.

Citeşte AICI mai mult


loading...