Idei culinare ingenioase: dulciuri şi produse de fast-food cu design inspirat din tematica noului coronavirus

Prăjitură în formă de sul de hârtie igienică, burgeri în forma coronavirusului sau iepuri din ciocolată cu măşti de protecţie din marţipan sunt câteva dintre preparatele culinare ingenioase, inventate recent de bucătari pentru ca afacerile lor să nu falimenteze.

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 16:24
Idei culinare ingenioase: dulciuri şi produse de fast-food cu design inspirat din tematica noului coronavirus

O patiserie din Helsinki a creat o prăjitură care arată ca un sul de hârtie igienică. Prăjitura este făcută din aluat cu ovăz, cremă cu fructul pasiunii şi fondant alb, potrivit news.ro.

Primele cinci bucăţi au fost vândute într-o oră, a povestit pentru Reuters unul dintre patiseri. Ideea s-a dovedit a fi nu doar ingenioasă, dar şi câştigătoare, întrucât acum patiseria are sute de comenzi. Şi nu doar atât, dar a mai fost nevoie să se angajeze personal suplimentar.

coronaburger

În Hanoi, un bucătar a avut ideea de a transforma banalul burger în… coronaburger. Imaginea coronavirusului văzută la microscop l-a inspirat pe bucătarul vietnamez, care a transpus-o în cel mai banal produs de fast-food: „Avem această glumă că dacă ţi-e teamă de ceva, ar trebui să îl mănânci”, a spus el. În prezent, magazinul vinde zilnic în jur de 50 de coronaburgeri.

iepuraşi de ciocolată cu mască de marţipan

Şi pentru că suntem în preajma sărbătorilor pascale, o cofetărie din Franţa a luat simbolul pascal, iepuraşul, şi l-a adaptat noii realităţi a coronavirusului. Mai exact, i-a protejat boticul cu o mască de protecţie… din marţipan alb.