Idila între Ceauşeşti a început la 1 Mai 1939, în mahalaua Ferentarilor VIDEO

Publicat: Marţi, 01 Mai 2012 20:04 // Actualizat: Marţi, 01 Mai 2012 20:25 // Sursa: RTV.net

La sărbătoarea muncitorească de 1 Mai, din 1939, se pare că s-ar fi înfiripat şi idila între viitorii soţi Elena şi Nicolae Ceauşescu. Cei doi s-ar fi întâlnit atunci pentru prima oară, la un bal organizat de breslele muncitoreşti în cartierul Ferentari.

Ea, Lenuţa Petrescu, pe-atunci o tânără de 22 de ani, muncitoare şi mai ales membră a organizaţiei tineretului comunist, devenea, în acel 1 Mai 1939, Regina Balului.

El, Nicolae Ceauşescu, avea 21 de ani, era cadrist, membru de 7 ani al Partidului Comunist Român şi un aprig apărător al Frontului Popular Antifascist.

De altfel, potrivit istoricilor, unul dintre momentele de glorie ale "activistului " Nicolae Ceauşescu a fost tocmai 1 Mai 1939 care, în mod fals, a fost marcat de istoria vremii la indicaţiile preţioase ale viitorului cuplu dictatorial, ca fiind "momentul în care tinerii revoluţionari Nicolae şi Elena Ceauşescu au organizat marea demonstraţie antifascistă de la 1 Mai".

Revenind însă la povestea de dragoste din Elena si Nicolae Ceauşescu, aşa cum a fost ea dezvăluită jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei, a continuat şi a înflorit pe toată perioada războilui, în ciuda faptului că el a fost închis la Doftana şi a culminat cu oficilizarea acesteia în toamna anului 1945.

Nu există un document oficial care să ateste data la care a avut loc căsătoria civilă dintre Nicolae şi Elena, cert este că nu a avut loc nici un fel de căsătorie religioasă.

Până în 1965, când Nicolae Ceuaşescu a devenit Secretar General al Partidului Comunist Român, cuplul avea deja o istorie de familie şi li se născuseră deja cei trei copii: Valentin, Zoia şi Nicu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 iun 05:18
...Luncă la România TV. Gabi Luncă este recunoscută ca singura artistă care a făcut-o pe Elena Ceauşescu să plângă. “Am cântat “Dă, mamă, cu biciu-n mine”. La această melodie am văzut că Elena...
1
EUR
4.8297
RON
30 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H