IEFTIN ŞI RAPID: România a devenit paradisul DIVORŢURILOR pentru STRĂINI

România a devenit destinaţia ideală pentru despărţiri, deoarece procedura separării este printre cele mai simple din Europa, iar costurile sunt mici. 30% dintre italienii care au divorţat în afara Peninsulei au ales România, unde în doar câteva luni devin liberi.

RomaniaTV.net
25 iun. 2014, 06:23
IEFTIN ŞI RAPID: România a devenit paradisul DIVORŢURILOR pentru STRĂINI

Avalanşa de străini care vin în România să divorţeze are o explicaţie simplă. În Franţa, doar dacă este vorba de violenţă domestică sau de adulter se acordă divorţul imediat. În cazul unui divorţ consensual trebuie să existe o separare între 3 şi 9 luni, abia apoi se intentează divorţul care este analizat de un judecător într-o perioadă de 3-6 luni. În Germania, legile sunt şi mai dure: pentru un divorţ consensual este nevoie de un an de separare înainte de a intenta procesul. Dacă doar unul dintre soţi doreşte divorţul, atunci este nevoie de 3 ani de separare. Şi în Italia legile sunt aspre: este nevoie de 3 ani de separare, procesul durează 1-2 ani şi se percepe şi o taxă de 10.000 de euro.

În schimb, România este ţara divorţurilor flash. Un străin are nevoie de 6 luni de rezidenţă, iar dacă intentează divorţ după alte câteva luni este un om liber. Multe firme de avocatură din Italia au pachete promoţionale de 3.500 de euro pentru divorţuri în România. Pachetul include biletele de avion şi onorariul avocaţilor.

DIVORŢUL ÎN FRANŢA
adulter sau violenţă domestică = căsnicia se desface imediat
divorţ consensual:
– între 3 şi 9 luni de separare
– depunerea cererii de divorţ la instanţă, între 3 şi 6 luni

DIVORŢUL ÎN GERMANIA
divorţ consensul – 1 an de separare înainte
divorţul solicitat de o singură parte – 3 ani de separare înainte

DIVORŢUL ÎN ITALIA
minimum 3 ani de separare
cerere de divorţ – durata de soluţionare, minimum 1 an şi 6 luni
costuri = minimum 10.000 de euro pentru fiecare dintre soţi

DIVORŢUL ÎN ROMÂNIA
solicitare rezidenţa
durata minimă a rezidenţei = 6 luni
pachet oferit de firme de avocatură = 3.500 de euro