Ierusalimul, acoperit cu un strat gros de zăpadă FOTO

Ierusalimul era acoperit, joi dimineaţă, de un strat de zăpadă care a paralizat în mare parte circulaţia în tot oraşul, în timp ce şcolile au rămas închise.
Romania TV
10 ian. 2013, 10:38
Ierusalimul, acoperit cu un strat gros de zăpadă FOTO

Municipalitatea israeliană le-a cerut locuitorilor să evite să circule cu maşinile proprii din cauza riscului de derapaj şi de a rămâne blocaţi pe străzi. Drumul numărul 1, care leagă Ierusalimul de Tel-Aviv, este blocat la intrarea în Ierusalim. Alte străzi din Israel, în special din nord, sunt de asemenea închise circulaţiei. Potrivit serviciilor meteo, ninsoarea va continua până joi după-amiază.

Ca măsură de precauţie, şcolile vor rămâne închise nu numai la Ierusalim, ci şi în localităţile de la periferia oraşului, precum şi în coloniile israeliene din Cisiordania, în Galileea în nordul Israelului şi în Platoul Golan anexat. În total 20.000 de case au rămas fără curent electric, în special în câteva cartiere din Ierusalim şi Tel Aviv.

Dar, potrivit companiei de electricitate, „nu este vorba decât despre incidente punctuale şi 99 la sută dintre consumatori sunt aprovizionaţi normal cu electricitate”.

În tot Israelul, „furtuna deceniului”, cum a fost numită de presă, a provocat importante pagube economice. Restaurantele, centrele comerciale au suferit o scădere puternică a activităţii, consumatorii preferând să rămână în propriile case mai degrabă decât să înfrunte vremea potrivnică.

Asociaţia industriaşilor a estimat într-o primă fază costurile pagubelor la 300 de milioane de shekeli (60 de milioane de euro), în special pentru companiile afectate de absenţa unei părţi a personalului sau de probleme de aprovizionare şi livrare.

În Cisiordania, condiţiile meteorologice neobişnuite – ploi puternice, grindină, ninsoare şi rafale violente de vânt – au provocat moartea a patru palestinieni, dintre care trei femei, începând de marţi seara.

La Tulkarem, în nordul Cisiordaniei, cadavrele a două femei date dispărute au fost găsite într-o maşină în timp ce un alt ocupant al vehiculului, probabil şofer de taxi, a fost descoperit în stare gravă, potrivit unor surse oficiale palestiniene.

la Jenine, un alt oraş din nordul Cisiordaniei, un palestinian a murit, luat de o alunecare de teren provocată de inundaţii, iar o femeie a decedat în urma unui incendiu declanşat în propria locuinţă.

În Fâşia Gaza, 25 de case inundate la Rafah (sud) au fost evacuate miercuri cu ajutorul bărcilor, potrivit protecţiei civile.

Preşedintele Shimon Peres face un om de zăpadă, FOTO: Gideon Sharon

Biserica Rusă, înconjurată de zăpadă, FOTO: Reuters/Ronen Zvulun

Ninsoare în Ierusalim, FOTO: JEREMY SHARON

FOTO: Marc Israel Sellem/The Jerusalem Post

FOTO: Marc Israel Sellem/The Jerusalem Post

FOTO: Marc Israel Sellem/The Jerusalem Post

 

Spynews
Colegii lui Flavius, fotbalistul de 19 ani găsit mort în râul Olt, un ultim omagiu, la liceu. Tatăl lui s-a întors din Germania pentru balul de absolvire, dar se pregătește de înmormântare / FOTO
Bzi.ro
Daliana Răducan și-a ales rochia pentru altar! Răzvan Simion a rămas mut de uimire
Fanatik.ro
Dedeman face angajări masive. Compania fraților Pavăl oferă salarii uriașe. Cât câștigă un consultant în vânzări
Capital.ro
Elena Udrea A SCĂPAT. Decizia este definitivă
Playtech.ro
ȘOCANT! De ce au stat îmbrățișati cei trei tineri în mijlocul viiturii din Italia! Detalii uimitoare ies la iveală
DailyBusiness
BNR face anunțul momentului pentru românii cu credite în lei!
Adevarul
TIR căzut în Dunăre de pe podul din zona Bahna. Șoferul a fost scos mort din apă de scafandri VIDEO
Spynews
Star Matinal. Caius Covrig, declarații exclusive despre iubită. Milionarul este un bărbat împlinit: „Nu cere nimic și merită totul” / VIDEO
Spynews
Vlad Gherman și Oana Moșneagu și-au dăruit scrisori înainte de nuntă. Ziua cea mare a fost cu totul și cu totul specială pentru ei: „Povestea noastră...” / VIDEO
Evz.ro
Lady Gaga, însărcinată? Ce s-a văzut la nunta surorii ei
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
wowbiz.ro
Ultima postare pe care a mai apucat să o facă Patrizia înainte să fie luată de viitura din Italia. Ți se face pielea de găină
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de furtuni electrice în România. Pe ce dată încep
Playsport.ro
Apariție ȘOC pentru Pescobar și Adrian Mutu! Unde au fost surprinși
kanald.ro
Cum a reacționat o străină când a văzut pentru prima dată urzici: „O să mă mănânce?”. Videoclipul este viral pe TikTok
Capital.ro
Românii trebuie să primească BANII ÎNAPOI. Guvernul a decis. Până la 31 decembrie
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Ea e prezentatoarea TV de Champions League! Eva e considerată cea mai frumoasă moderatoare a unui talk-show de fotbal din lume
stirilekanald.ro
Flavius, filmat cum se îneacă! Imagini uluitoare cu ultimele clipe de viață ale băiatului de 19 ani
substantial.ro
DNA investighează acuzații de corupție la Poliția Locală Sector 1 din București
MediaFlux
Legea Pensiilor se modifică din nou. Angajații care vor beneficia de reducerea stagiului de cotizare
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'