Ies detalii-bombă la iveală, de la Primăria Bacău. Edilul USR-ist l-a angajat fictiv pe Ionuț Avram la Camera Deputaților. Senator PSD: Se pare că jocurile de noroc nu sunt singura pasiune

Un nou scandal iese la iveală la Primăria Bacău. Se pare că ancheta procurorilor DNA Bacău arată o adevărată obsesie pe care actualul primar Lucian Daniel Stanciu Viziteu a avut-o pentru Ionuț Avram, pe care l-a angajat nu doar la Primărie, ci și la partid și la Camera Deputaților.

05 aug. 2021, 19:15
Ies detalii-bombă la iveală, de la Primăria Bacău. Edilul USR-ist l-a angajat fictiv pe Ionuț Avram la Camera Deputaților. Senator PSD: Se pare că jocurile de noroc nu sunt singura pasiune
Sursa ZDBC

Anchetatorii au considerat chiar că, în calitate de vicepreședinte al Camerei Deputaților, Viziteu l-a angajat fictiv, pentru servicii electorale prestate de fapt în Bacău, însă au clasat acuzația.

Toată povestea a fost făcută publică de Cristina Breahnă-Pravăț, senator în Guvernul României.

„Viziteu făcea angajări fictive/ilegale încă de când era vicepreşedintele Camerei Deputaților, adică demnitar al statului român!Se pare că jocurile de noroc nu sunt singura pasiune a celui care conduce, astăzi, destinele Bacăului, aceasta fiind concurată cu succes de patima angajărilor ilegale/fictive, realizate cu concursul acestuia de pe vremea când Viziteu ocupa una din cele mai înalte demnități în fruntea statului român, cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Dovada o reprezintă angajarea unor sfertodocți, fără studii superioare, în posturi cheie ale Camerei Deputaților, mai exact o normă întreagă pentru amicul fără şcoală Avram, în cadrul Departamentului Secretariatului Tehnic al Direcției Secretariate Tehnice, Registratură și Arhivă – Cabinet Vicepreședinte Lucian Stanciu -Viziteu, în baza solicitării acestuia din urmă.

Viciul e viciu și acesta a continuat în formă agravată, după ce Viziteu a ajuns primarul Bacăului, când a “uitat” că serviciul resurse umane al Camerei Deputaților a refuzat angajarea lui Avram pe un post cu studii superioare, din cauză că nu le avea: astfel, a ordonat angajarea amicului de păcănele chiar la propriul cabinet de primar, pe un post pentru care studiile superioare erau obligatorii.

Chiar dacă Viziteu e complet pe din afara competenței administrative, dovedind o nepricepere strigătoare la cer, refuz să cred că are memoria atât de scurtă încât să fi uitat, în doar câteva luni, că neşcoliții pe care i-a angajat la Camera Deputaților au rămas la fel de neşcoliți şi după ce el a ajuns primar.
Nu ai cum să nu te întrebi când și unde a pus în practică vreodată administrația USR-PNL sloganul “Fără penali în funcții publice”?! Când au făcut angajări fictive la Camera Deputaților sau când au făcut angajări penale la Primăria Bacău?

Nu ai cum să nu te întrebi cine este mai penal? Dragnea, care pentru niște angajări așa-zis fictive, a stat ani buni la închisoare, sau Viziteu, care a comis infracțiunea în formă continuată, şi pozează de zor în îngerul neprihănit al “revoluției bunei guvernări”???
https://psnews.ro/detalii-scandaloase-din-dosarul-care-a…/
https://zdbc.ro/exclusiv-inaintea-scandalului-de…/…

P.S. Băcăuanii așteaptă explicații, domnule Viziteu! Vă caracterizează “dreptul la tăcere” și pe dumneavoastră și pe băieții “deștepți” cu afinități PNL-USR, când trebuie să oferiți justificări cetățenilor, dar nu și când vă lăudați pe Facebook cu rezultatele obținute ca urmare a implicării celor din PSD în realizarea unor obiective importante pentru județul și municipiul Bacău!”, spune Cristina Breahnă-Pravăț.