Igaş a fost în Piaţa Universităţii: Nu sunt de acord cu huliganii care provoacă haos VIDEO

Ministrul de Interne, Traian Igaş, aflat miercuri seară în Piaţa Universităţii unde s-au strâns protestatarii, a declarat că a venit de fiecare dată sa-i vadă pe oameni, atunci când au fost proteste. 

RomaniaTV.net
18 ian. 2012, 21:20
Igaş a fost în Piaţa Universităţii: Nu sunt de acord cu huliganii care provoacă haos VIDEO

„Am venit de fiecare dată să-i vad pe oameni, i-am felicitat, acum trebuie să plec”, a spus Traian Igaş.

El a mai declarat că şi spiritual, şi în calitatea pe care o are poate fi alături de aceştia, afirmând că la momentul revoluţiei din 1989 a protestat şi el în stradă.

„A te manifesta şi a-ţi expune motivele sufleteşti pe care le ai nu este rău. Sunt unul dintre cei care în ’89 a protestat în stradă. Nu sunt de acord cu huliganii care provocă panică, haos”, a afirmat Traian Igaş, potrivit Mediafax.

Totodată, Igaş a spus că nu este de acord cu ce au făcut unii dintre protestatari, ministrul făcând apel la respectarea legii.

El a declarat că „Legea trebuie respectată şi dacă au şi ei pretenţia (protestatarii n.r) de a fi respectaţi atunci trebuie să respecte şi ei legislaţia”.

Traian Igaş a mai declarat că este „regretabil că s-au întâmplat şi violenţe”. „Respect fiecare cetăţean care protestează într-un mod civilizat, dar nu sunt de acord cu acei huligani care provoacă panică”, a mai spus Igas, potrivit Ziare.com.

Potrivit corespondentului România TV, ministrul a preferat sa meargă pe partea cu Teatrul Naţional, de unde oamenii plecaseră deja. El a stat de vorba cu un protestatar care s-a plans că i s-a tăiat indemnizatia şi are 4 copii minori pe care nu are cum să-i intreţină.

„Să stiţi că nu sunteţi singurul cu probleme în ţara asta. Rezultatul celor 22 de ani de democratie îl plătim acum, excesele făcute în cei 22 de ani le platim acum…e greu, nu e simplu pentru nimeni (…) Multa lume s-ar bucura să aiba copii  şi nu au aşa că să ne bucuram de ei”, i-a replicat ministrul.

În legătură cu mitingul USL de joi, ministrul a declarat că „Nu se fac filtre suplimentare pentru mitingul de mâine, cei care vor sa vină maine sunt bineveniti, ca să zic aşa, cu ghilimele”.