Igaş, despre dezideratul UDMR: Toţi avem dorinţe, nu înseamnă că se şi îndeplinesc

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, miercuri, pentru Mediafax, referitor la afirmaţia secretarului general al UDMR privind intenţia ca limba maghiară să devină, peste 20 de ani, limbă oficială la nivel regional, că toată lumea are dorinţe, dar nu înseamnă că ele se şi îndeplinesc.

RomaniaTV.net
18 apr. 2012, 15:33
Igaş, despre dezideratul UDMR: Toţi avem dorinţe, nu înseamnă că se şi îndeplinesc

„Mai mult decât s-a obţinut nu văd ce se mai poate obţine. Este maximum ce s-a putut obţine pentru comunitatea maghiară. Declaraţia secretarului general al UDMR este o dorinţă a unor membri UDMR, dar toţi avem dorinţe, nu înseamnă că se şi îndeplinesc”, a precizat Igaş.

În opinia acestuia, comunitatea maghiară se bucură în prezent de toate drepturile pe care le-a solicitat pe parcursul ultimilor 22 de ani.

„Cred că ce s-a dorit s-a obţinut în totalitate. Din păcate, faptul că uneori comunitatea maghiară se autoizolează nu îi ajută, ba dimpotrivă, uneori diminuează şansele tinerilor de a învăţa în limba română şi de promova în ierarhie”, a adăugat Igaş.

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, miercuri, că Uniunea doreşte ca, pe termen lung, în următorii 20 de ani, limba maghiară să devină limbă oficială la nivel regional, pentru atingerea acestui obiectiv fiind nevoie de modificarea Constituţiei şi de susţinerea politicienilor români.