Igaş: Este nevoie de o forţă de centru-dreapta, în care să fie atras Ungureanu

Senatorul PDL Traian Igaş a declarat, vineri, pentru Mediafax, că este nevoie de o forţă de centru dreapta în care, pe lângă membrii PDL, să fie atrase persoane de dreapta, inclusiv Mihai Răzvan Ungureanu. Gheorghe Falcă a susţinut şi el, după demisia de joi a conducerii PDL, necesitatea unei mişcări de centru-dreapta care să contracareze mişcarea centru-stânga.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 17:43
Igaş: Este nevoie de o forţă de centru-dreapta, în care să fie atras Ungureanu

„Dacă vom reuşi să luam decizia înţeleaptă (la Colegiul Director al PDL de duminică –n.r.) cu siguranţă putem crea o alternativă la actualul Guvern, iar zona, culoarul pe centru dreapta este un culoar neocupat, în momentul de faţă, decât de noi şi putem să acoperim total acest culoar care are peste 50% în opţiunile de vot”, a spus Igaş.

El a explicat că în această forţă de centru dreapta ar putea fi atrase, pe lângă membrii PDL, „persoane care se simt de dreapta şi nu au mai făcut politică, inclusiv Mihai Răzvan Ungureanu este o persoană potrivită să se alăture”.

„Trebuie să ne asumăm deschis şi greşelile pe care le-am făcut în privinţa convingerii oamenilor, să revenim cu toţii cu picioarele pe pământ şi atunci cred că perspectivele noastre sunt bune”, a spus Igaş.

Primarul oraşului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat, joi seară, că gestul conducerii PDL de a demisiona este „un gest corect pentru deschiderea posibilităţii de a avea o mişcare de centru-dreapta”.

Falcă a spus că, în acest moment, este nevoie de o mişcare de centru-dreapta care să contracareze mişcarea centru-stânga.   „Acest gest al conducerii din care fac şi eu parte este un gest care transmite un semnal de posibilitate a reconstruirii unei structuri de centru dreapta puternice„, a afirmat Falcă.

Întrebat dacă din această mişcare ar putea face parte şi Mihai Răzvan Ungureanu, Falcă a spus că „oamenii care se consideră de centru-dreapta şi au fost dezamăgiţi de parcursul unui partid de centru-dreapta şi vor să vină în viaţa politică sunt bineveniţi”.

Potrivit România TV, în PDL s-a format o a treia grupare, după Boc şi Blaga, care îl susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu. Din această grupare ar face parte Gheorghe Falcă, Dorin Florea şi George Scripcaru.

Preşedintele PDL, Emil Boc, şi toţi membrii Biroului Permanent Naţional al partidului şi-au depus demisiile, joi, urmând ca duminică să aibă loc o nouă şedinţă a Colegiului Director, în care să se stabilească modalitatea în care va fi condus partidul până la alegerile parlamentare din toamnă.

Boc a spus că nu va candida pentru un nou mandat în fruntea PDL, ci se va ocupa de Primăria Cluj.

Vasile Blaga a fost întrebat, joi seară, la Realitatea TV, dacă nu exclude candidatura la şefia PDL, el răspunzând: „Nici pe departe”.