Igaş neagă declaraţia privind comparaţia dintre iarna 2012 cu cea din 1954

Ministrul de Interne, Traian Igaş, susţine că nu a făcut declaraţia potrivită căreia zăpezile ce vor cădea în această perioadă vor fi la fel cu cele din iarna lui 1954. La rândul său, prim-ministrul Emil Boc spune că nu intenţionează să-l sancţioneze în vreun fel pe ministru atâta vreme cât îşi face treaba.

RomaniaTV.net
04 feb. 2012, 11:33
Igaş neagă declaraţia privind comparaţia dintre iarna 2012 cu cea din 1954

„N-am făcut niciu moment această declaraţie, dar presa, aşa cum ne-a obişnuit de foarte multe ori, pune în gura unor politicieni nişte vorbe pe care nu le-au spus”, a declarat ministrul de Interne.

Întrebat dacă intenţionează să-l sancţioneze pe Igaş, Boc a spus că nu există motive pentru acest lucru. „Sancţiunea este să-şi facă datoria şi vieţile oamenilor să fie salvate. Nu ştiu exact la ce declaraţii faceţi referire pentru că ceea ce ne-a spus meteo s-a confirmat. Cu privire la viscol, cu privire la polei aşa că nu văd ce motiv aş avea să iau decizii suplimentare”, a afirmat Emil Boc

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat acum două zile, pentru evz.ro că ne aşteaptă câteva zile extrem de dificile care vor depăşi recordurile istorice în România. „Da, am fost anunțați că vor fi nămeți mai mari ca în 1954!. La ora 16.00, am convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență din subordinea Ministerului de Interne. Încercăm să ne pregătim pentru zilele care vor urma. Aseară, au fost alocate 10 miliarde de lei din fondurile de rezervă pentru cheltuieli de benzină, motorină, apă și ce mai este necesar”, a declarat, pentru evz.ro, Igaș.

Cea mai grea iarnă prin care a trecut Capitala a fost însă în 1954, când bucureştenii au devenit prizonierii marelui viscol. Prin frecvenţa şi violenţa episoadelor de viscol, dar şi prin abundenţa ninsorilor din acea iarnă au fost stabilite mai multe recorduri meteorologice, între care se remarcă cel mai puternic viscol din ţara noastră, la începutul lunii februarie, când vântul în rafale a atins 126 km/h în Capitală.