Igaş: Nu eram în politică pe vremea FSN. Liderii PDL sunt în partid de când era Băsescu preşedinte

Vicepreşedintele PDL Traian Igaş a declarat, vineri, pentru Mediafax, comentând declaraţiile şefului statului despre PDL, că el nu făcea politică atunci când FSN era la putere, dar aproape toţii liderii din PDL sunt în formaţiune de când Traian Băsescu era preşedinte al democrat-liberalilor.

RomaniaTV.net
15 feb. 2013, 11:14
Igaş: Nu eram în politică pe vremea FSN. Liderii PDL sunt în partid de când era Băsescu preşedinte

E clar că preşedintele a fost tot timpul ataşat de PDL şi, la rândul său, partidul a fost tot timpul ataşat de Traian Băsescu. Nu putem trece cu vederea faptul că acest partid a fost condus de Traian Băsescu, a crescut odată cu Traian Băsescu şi a câştigat mai multe bătălii electorale şi am avut un trecut comun„, a precizat vicepreşedintele PDL Traian Igaş.

El a adăugat că nu făcea politică când FSN era la putere şi nu poate să facă aprecieri, dar sunt mulţi membri PDL, aproape toţi liderii, care sunt din perioada când actualul şef al statului era preşedintele PDL.

„Eu nu am prins vremurile, nu făceam politică atunci când FSN era la putere, nu pot să fac aprecieri, dar dacă stăm să ne uităm la membrii PDL, apoape toţi liderii sunt din perioada când preşedintele era preşedinte PDL”, a arătat Igaş.

El a mai spus că este „categoric că PDL trebuie să-şi revină după ce a pierdut alegerile din decembrie şi să devină un partid de opoziţie vocal”.

„Trebuie să ne revenim după ce am pierdut alegerile în decembrie şi avem datoria să devenim un partid de opoziţie vocal, care să-i reperzinte pe cei care ne-au votat şi acest lucru sunt convins că îl vom face”, a adăugat liderul PDL.

El a mai spus că, legat de alegerile interne pentru conducerea PDL, „se pare că sunt şi alţii care îşi doresc să-şi mai depună candidatura”.

„Cel mai important lucru pentru noi este ca, după această competiţie, să ieşim mai întăriţi şi nu dezbinaţi. E drept că după fiecare competiţie într-un partid se accentuează şi anumite orgolii şi mi-aş dori să averm capacitatea să trecem peste aceste lucruri”, a mai arătat Traian Igaş.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinstită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, „aşa cum se produce acum”.