Igaş: Poliţiştii fură benzina

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat miercuri, la comisiile de buget din Parlament, că Poliţia cheltuieşte lunar 2 milioane de euro pe combustibil şi a arătat că, aşa cum a rezultat dintr-un audit, sunt cantităţi care nu se regăsesc în rezervoare deşi sunt trecute în acte.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 11:04
Igaş: Poliţiştii fură benzina

Ministrul de Interne, Traian Igaş, vrea să ştie de ce Poliţia Română cheltuieşte atâţia bani pentru benzină şi motorină în fiecare lună.

„În fiecare lună, Poliţia Română consumă aproximativ 2 milioane de euro doar pentru combustibil, doar Poliţia Română. Şi într-o paranteză fie spus, aţi văzut ce am constatat în urma controlului de către Auditul ministerului şi am văzut că cantităţi de combustibil care practic nu le avem, le avem pe documente, dar nu le avem practic, nu le avem în magazie, în rezervoare”, a arătat Igaş.

Igaş le-a spus parlamentarilor că au fost verificate în jur de 182 de unităţi, iar la unele dintre ele au fost găsite „anumite deficienţe”. Ministrul a precizat că vinovaţii vor fi traşi la răspundere.

„Sigur, suntem într-un moment în care cercetările merg înainte să vedem exact ce s-a întâmplat. Cantităţile pe care practic nu le găsim sunt destul de mari. Vom lua măsuri şi cel care se face vinovat pentru aceste nereguli va plăti, clar”, a avertizat Igaş.

Direcţia Generală de Audit din cadrul MAI a verificat recent 182 de unităţi ale inspectoratelor de armă, context în care a constatat lipsa a zeci de tone de motorină şi benzină, cauzele fiind anchetate de procurori.