Igaş prevesteşte ruperea USL

Senatorul PDL Traian Igaş a declarat, joi, că intervenţia preşedintelui PSD, Victor Ponta, în plenul reunit al Parlamentului, arată "o schimbare majoră" şi dovedeşte maturitate din partea acestuia.

RomaniaTV.net
09 feb. 2012, 13:13
Igaş prevesteşte ruperea USL

„Este o schimbare majoră din punctul meu de vedere în intervenţia pe care a avut-o în Parlament şi cred că a dat dovadă de maturitate”, a spus Igaş, întrebat despre participarea lui Victor Ponta la dezbaterile privind programul şi lista guvernului.

Referindu-se la faptul că liberalii au fost deranjaţi de gestul lui Ponta, el a răspuns: „Eu am spus de foarte mult timp că această construcţie politică nu va dura foarte mult şi acest lucru se şi întâmplă în momentul de faţă”.

Întrebat dacă, în opinia sa, acest gest înseamnă o apropiere de putere a lui Ponta şi a restului social-democraţilor, el a răspuns negativ.

„Nu cred că se pot apropia în momentul de faţă de putere, dar cred că Ponta, în discursul lui, a dat dovadă de maturitate, ceea ce nu am văzut până în momentul de faţă. Sigur, colegii liberali înţeleg că sunt supăraţi pe Victor Ponta în momentul de faţă, dar eu cred că sunt oameni politici care au înţeles că trebuie schimbat ceva în această ţară şi trebuie schimbat discursul politic, în primul rând, şi, dacă cineva acuză clasa politică, o acuză pe toată clasa politică, în integralitatea ei, nu doar o anumită zonă sau un anumit partid. Va trebui să schimbăm cu toţi discursul, va trebui să schimbăm abordarea din momentul actual”, a apreciat Igaş.

Liderul PSD, Victor Ponta, a susţinut, joi, în plen, un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute şi din care au lipsit accentele vehemente. Mai mult, Ponta a lăsat să se înţeleagă că opoziţia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat după discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o şedinţă ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD şi a preşedintelui formaţiunii social-democrate.