Igiena intimă vara: Cele mai frecvente boli şi riscuri de îmbolnăvire

În acest sezon, când temperaturile din termometre ating valori extreme, iar indicele de confort termic este şi el ridicat, sănătatea reprezintă un capitol esenţial pe care trebuie să îl avem în vedere. Însă pe lângă hidratarea corespunzătoare şi o protecţie sporită pe plajă sau la piscină împotriva razelor ultraviolete, noi, femeile, trebuie să acordăm o atenţie sporită igienei intime.

RomaniaTV.net
07 iul. 2015, 09:14
Igiena intimă vara: Cele mai frecvente boli şi riscuri de îmbolnăvire

Feminis.ro a stat de vorbă cu Dr. Silviu Istoc, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, care ne-a explicat ce fel de lenjerie să alegem dacă mergem la plajă, cum putem avea mai multă grijă când vine vorba de igiena intimă pe timp de vară, care sunt cele mai des întâlnite afecţiuni, dar şi bolile ginecologice care ne dau bătăi de cap în această perioadă.

De asemenea, medicul ginecolog ne-a oferit o serie de sfaturi şi recomandări, dar ne-a explicat şi cât de benefice sunt curele balneoclimaterice pentru sănătatea sistemului reproducător.

„Vara, atunci când nivelul de umezeală creşte şi începem să transpirăm, este necesară purtarea lenjeriei de bumbac. Cea sintetică favorizează dezvoltarea bacteriilor, intrucat păstreaza umezeala. De asemenea dacă mergi la plajă, nu petrece toată ziua în slip, iar dacă se folosesc absorbante zilnice să se ţină cont că împiedică pielea să respire. În plus trebuie să ai în permanenţă la tine şerveţele uscate şi serveţele umede pentru bebeluşi (sunt cele mai inofensive cu pielea) pentru a preveni situaţiile în care nu ai apă la îndemână.”, a subliniat Dr. Silviu Istoc pentru Feminis.ro.

Descopera mai mult pe feminis.ro.