Igor Dodon: Relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană rămân neschimbate

Președintele ales al Republicii Moldova, socialistul prorus Igor Dodon, a asigurat marți, la o conferință de presă, că relațiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană nu se vor schimba, că va fi un președinte al tuturor moldovenilor și va păstra relații bune cu toate statele, relatează publika.md.

15 nov. 2016, 14:22
Igor Dodon: Relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană rămân neschimbate

‘Președintele țării nu poate să fie pro-rus sau pro-european. Președintele țării va fi pro-moldav. Voi apăra interesele poporului moldovenesc, nu a rușilor, nu a europenilor și nu a românilor. Eu voi apăra interesele cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de opțiunile sale geopolitice, identitare, ideologice. Toate relațiile cu Uniunea Europeană se păstrează, absolut toate. Am deja felicitări din partea mai multor europeni. Relațiile de parteneriat cu occidentul, cu Uniunea Europeană rămân în vigoare’, a declarat Igor Dodon.

Informația este difuzată și de agenția Reuters, care amintește că în timpul campaniei electorale el a pledat pentru convocarea unui referendum pe tema acordului de asociere încheiat cu Uniunea Europeană și s-a pronunțat pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia, întrucât economia Republicii Moldova este afectată de embargoul impus de Moscova asupra importului unor produse din Republica Moldova.

Tot Reuters notează însă că, în contrast cu tonul conciliant de la conferința de presă desfășurată marți, Dodon a afirmat luni la un post de știri rus că dorește ca anul viitor să fie convocate alegeri parlamentare anticipate, cu scopul de a schimba actualul guvern.