Şofer de 22 ani prins cu 216 km pe oră la Centura Capitalei. IGPR: 71 de şoferi lăsaţi fără permis pentru viteză peste limita legală

Un tânăr de 22 de ani din Bucureşti a fost surprins duminică de poliţiştii din Ilfov în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 216 km/oră pe Centura Bucureşti, în apropierea localităţii Otopeni. El a fost sancţionat contravenţional cu amenda de 1.305 lei şi a rămas şi fără permis de conducerea pentru 90 de zile. Tot la sfârşitul săptămânii trecute, un al  şofer a fost depistat, conducând pe autostradă cu viteza de 215 kilometri pe oră.

23 iul. 2018, 07:31
Şofer de 22 ani prins cu 216 km pe oră la Centura Capitalei. IGPR: 71 de şoferi lăsaţi fără permis pentru viteză peste limita legală

Un tânăr de 22 de ani din Bucureşti a fost surprins duminică de poliţiştii din Ilfov în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 216 km/oră pe Centura Bucureşti, în apropierea localităţii Otopeni, fiind sancţionat contravenţional cu amenda de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Potrivit IPJ Ilfov, viteza înregistrată este un record, limita maximă admisă pe respectivul tronson de drum fiind de 90 de km/oră.

Poliţiştii spun că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic se numără printre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat, pe autostrăzi, în perioada 16 – 22 iulie, 71 de şoferi care au depăşit viteza legală cu mai mult de 50 de kilometri pe oră. Nouă dintre aceştia conduceau cu o viteză de peste 200 kilometri pe oră.

„Cea mai mare viteză înregistrată a fost pe autostrada A3, la data de 17 iulie, când poliţiştii au depistat un bărbat, de 23 de ani, din Cluj, care conducea cu viteza de 215 km/h”, se arată în comunicat.

Tuturor conducătorilor auto care aveau viteză excesivă le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei.