IGPR: Poliţistul tăiat cu sabia în timpul unei percheziţii la Rădăuţi nu purta cască de protecţie. Este în stare gravă

Polițistul tăiat cu sabia, marți dimineață, în timpul unei percheziţii domiciliare în Rădăuţi, nu purta cască de protecție pe cap, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

RomaniaTV.net
05 dec. 2017, 10:41
IGPR: Poliţistul tăiat cu sabia în timpul unei percheziţii la Rădăuţi nu purta cască de protecţie. Este în stare gravă

La nivelul Brigăzii de combatere a criminalităţii Suceava în această dimineaţă s-au pus în executare opt mandate de percheziţii domiciliare, două dintre ele fiind în Rădăuţi, judeţul Suceava. La una dintre locaţii, au actionat patru poliţişti din cadrul Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate şi patru luptători de intervenţie şi acţiuni speciale. Cei în cauză au pătruns în curtea imobilului unde erau trei câini de luptă, unul dintre aceştia fiind liber. S-a luat masura asigurării câinelui care era liber şi in continuare echipa s-a deplasat la intrarea în imobil unde a somat şi a solicitat proprietarului să deschidă pentru a se putea executa percheziţia. Nu s-a dat curs solicitarii, fapt pentru care s-a procedat la pătrunderea cu mijloacele  din dotare. În momentul în care echipa de luptatori se afla în faţa uşii şi uşa a cedat, din interior, din întuneric, un bărbat de 29 de ani a ripostat cu sabie lovind poliţiştii. Unul din colegii noştri a fost rănit în zona capului şi la braţul stâng. Agresorul a fost imobilizat şi colegului i s-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior a fost transportat la spitalul din Rădăuţi, apoi cu o echipă SMURD la spitalul din Suceava. Aici a fost evaluată starea medicală şi s-a luat decizia că poate fi transportat cu elicopterul la Iaşi. A ajuns cu bine la Iaşi, avem încredere în echipa de specialişti de la Iaşi că situaţia va fi una pozitivă, deşi colegul nostru este într-o stare foarte gravă. La momentul intervenţiei poliţiştii aveau mijloacele de protecţie, trei dintre luptători purtau cască de protecţie, iar colegul agresat nu avea casca pe cap, deşi o avea în dotare, asupra lui. Am dispus verificări struturii centrale şi curand va comunicam rezultatul verificării”, a declarat Bogdan Despescu, şeful IGPR.

„Agresorul nu e la prima întâlnire cu poliţia. În 2017 a fost cercetat într-un alt dosar, a fost arestat de instanţa de judecată pentru 30 de zile, pus în libertate de aceeaşi instanţă si s-a dispus control judiciar, care a fost ridicat în octombrie 2017”, a mai precizat şeful IGPR. 

Poliţistul rănit este căsătorit, lucrează de 12 ani în Poliţia Română, are două fete de 3 şi 5 ani. Am trimis la familie un psiholog pentru a sprijini familia. Colegul rănit are tradiţie în meseria de poliţist, tatăl a fost poliţist, acum este pensionar, fratele acestuia lucrează tot în Poliţie. Vorbim despre o familie care s-a dedicat acestei meserii”, a mai spus Despescu. 

Vă reamintim că un ofiţer din trupele speciale a fost rănit grav cu o sabie marţi dimineaţă, în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost dus de urgenţă la Spitalul Judetean Suceava unde medicii au reusit stabilizarea acestuia, dar gravitatea rănii suferite la cap impune o interventie chirurgicala complexă. De aceea, s-a decis ca poliţistul să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență „Nicolae Oblu” din Iaşi.