IGPR: Poliţistul tăiat cu sabia în timpul unei percheziţii la Rădăuţi nu purta cască de protecţie. Este în stare gravă

Publicat: Marţi, 05 Decembrie 2017 12:41 // Actualizat: Marţi, 05 Decembrie 2017 17:14 // Sursa: romaniatv.net

Polițistul tăiat cu sabia, marți dimineață, în timpul unei percheziţii domiciliare în Rădăuţi, nu purta cască de protecție pe cap, a declarat șeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

"La nivelul Brigăzii de combatere a criminalităţii Suceava în această dimineaţă s-au pus în executare opt mandate de percheziţii domiciliare, două dintre ele fiind în Rădăuţi, judeţul Suceava. La una dintre locaţii, au actionat patru poliţişti din cadrul Brigăzii de combatere a criminalităţii organizate şi patru luptători de intervenţie şi acţiuni speciale. Cei în cauză au pătruns în curtea imobilului unde erau trei câini de luptă, unul dintre aceştia fiind liber. S-a luat masura asigurării câinelui care era liber şi in continuare echipa s-a deplasat la intrarea în imobil unde a somat şi a solicitat proprietarului să deschidă pentru a se putea executa percheziţia. Nu s-a dat curs solicitarii, fapt pentru care s-a procedat la pătrunderea cu mijloacele  din dotare. În momentul în care echipa de luptatori se afla în faţa uşii şi uşa a cedat, din interior, din întuneric, un bărbat de 29 de ani a ripostat cu sabie lovind poliţiştii. Unul din colegii noştri a fost rănit în zona capului şi la braţul stâng. Agresorul a fost imobilizat şi colegului i s-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior a fost transportat la spitalul din Rădăuţi, apoi cu o echipă SMURD la spitalul din Suceava. Aici a fost evaluată starea medicală şi s-a luat decizia că poate fi transportat cu elicopterul la Iaşi. A ajuns cu bine la Iaşi, avem încredere în echipa de specialişti de la Iaşi că situaţia va fi una pozitivă, deşi colegul nostru este într-o stare foarte gravă. La momentul intervenţiei poliţiştii aveau mijloacele de protecţie, trei dintre luptători purtau cască de protecţie, iar colegul agresat nu avea casca pe cap, deşi o avea în dotare, asupra lui. Am dispus verificări struturii centrale şi curand va comunicam rezultatul verificării", a declarat Bogdan Despescu, şeful IGPR.

"Agresorul nu e la prima întâlnire cu poliţia. În 2017 a fost cercetat într-un alt dosar, a fost arestat de instanţa de judecată pentru 30 de zile, pus în libertate de aceeaşi instanţă si s-a dispus control judiciar, care a fost ridicat în octombrie 2017", a mai precizat şeful IGPR. 

Poliţistul rănit este căsătorit, lucrează de 12 ani în Poliţia Română, are două fete de 3 şi 5 ani. Am trimis la familie un psiholog pentru a sprijini familia. Colegul rănit are tradiţie în meseria de poliţist, tatăl a fost poliţist, acum este pensionar, fratele acestuia lucrează tot în Poliţie. Vorbim despre o familie care s-a dedicat acestei meserii", a mai spus Despescu. 

Vă reamintim că un ofiţer din trupele speciale a fost rănit grav cu o sabie marţi dimineaţă, în timpul unor percheziţii la Rădăuţi. Poliţistul a fost dus de urgenţă la Spitalul Judetean Suceava unde medicii au reusit stabilizarea acestuia, dar gravitatea rănii suferite la cap impune o interventie chirurgicala complexă. De aceea, s-a decis ca poliţistul să fie transferat la Spitalul Clinic de Urgență "Nicolae Oblu" din Iaşi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H