IGPR recomandă bucureştenilor care se întorc de pe Valea Prahovei să folosească rute alternative

Mii de bucureşteni şi-au petrecut weekendul în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, iar la întoarcere vor forma obişnuitele cozi în trafic, astfel încât autorităţile încearcă să preîntâmpine aglomeraţia indicând şoferilor rute alternative.

17 ian. 2021, 13:11
IGPR recomandă bucureştenilor care se întorc de pe Valea Prahovei să folosească rute alternative

IGPR recomandă conducătorilor auto, care revin duminic în Bucureşti, la finalul week-end-ului petrecut în zona staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, să ia în considerare folosirea rutelor alternative la planificarea călătoriei, cum ar fi Braşov-Cheia-Ploieşti sau Râşnov-Câmpulung-Piteşti, informează News.ro.

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto, care revin astăzi în Bucureşti, la finalul week-end-ului petrecut pe raza staţiunilor montane de pe Valea Prahovei, să ia în considerare folosirea rutelor alternative la planificarea călătoriei.

IGPR recomandă rute alternative pentru întoarcerea de pe Valea Prahovei

Astfel, pentru DN 1 Braşov – Ploieşti – Bucureşti, pentru deplasarea autoturismelor, pot fi utilizate următoarele artere rutiere:

– DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – Autostrada A1 – Bucureşti;

– DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti;

– DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti”, arată anunţul de presă al IGPR.

Sursa citată mai recomandă şoferilor să adapteze viteza tuturor condiţiilor de trafic şi de drum, să crească distanţa de siguranţă între autovehicule şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

A fost coadă de sute de persoane la schi pe pârtia Valea Soarelui din Sinaia. Pasionatii sporturilor de iarna s-au inghesuit în weekend la porţile telescaunului care duce pe partia Valea Soarelui din Sinaia.

Imaginile de pe camerele de supraveghere de pe Valea Soarelui aratau sute de persoane care nu respectau distantarea fizica şi stăteau la rând la portile telescaunului.

Citeşte şi: Manifestație de amploare în Ploiești. Protestatarii se îndreaptă spre București