IGSU: 13 persoane din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, evacuate din cauza alunecărilor de teren

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că 13 persoane din localitatea Alunu, judeţul Vâlcea, au fost evacuate din cauza pericolului alunecărilor de teren ca urmare a avertizărilor meteorologice. De asemenea, se ia în calcul devierea cursului râului Olteţ.

RomaniaTV.net
07 iun. 2017, 16:04
IGSU: 13 persoane din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, evacuate din cauza alunecărilor de teren

La sediul IGSU a avut loc, miercuri, o videoconferinţă la care au participat Raed Arafat, conducerea IGSU, un secretar de stat din Ministerul Apelor şi Pădurilor, experţi în geologie şi fizica pământului, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acestui tip de risc, în cadrul căreia au fost discutate măsurile preventive şi operative dispuse în contextul manifestării alunecărilor de teren în localitatea Alunu, zona „Gropile” din judeţul Vâlcea.

„Având în vedere avertizările hidro-meteorologice emise pentru perioada următoare si care pot amplifica situaţia din zona respectivă, s-a luat decizia evacuării preventive a persoanelor aflate în proximitatea ariei de manifestare. De asemenea, pentru siguranţa personalului angrenat în acţiunile de la faţa locului, s-a considerat necesară oprirea lucrărilor, odată cu instalarea condiţiilor neprielnice de lucru. Totodată, au fost stabilite spaţiile de cazare temporară pentru cele 13 persoane aflate în casele din proximitatea zonei de manifestare a alunecării de teren”, transmite IGSU.

În cadrul şedinţei, s-a adus în discuţie necesitatea devierii cursului râului Olteţ, măsură ce presupune alocarea fondurilor suplimentare de la rezervele de stat. Măsura va fi analizată în şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, convocata la solicitarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, mai transmite Inspectoratul.

Citeşte şi Alunecare de teren Alunu, Vâlcea: Masele de steril au ajuns la 32 metri de un drum judeţean şi la 110 metri de Olteţ