IGSU: Mii de cadre pregătite pentru a acţiona. Sute de persoane, salvate de pompieri

Sute de persoane au fost salvate de pompieri în ultimele 24 de ore, iar mii de cadre au fost pregătite pentru a acţiona în diversele situaţii create, în condiţiile manifestării fenomenelor meteorologice periculoase pe tot teritoriul ţării, informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

RomaniaTV.net
26 ian. 2014, 14:01
IGSU: Mii de cadre pregătite pentru a acţiona. Sute de persoane, salvate de pompieri

„În ultimele 24 de ore s-au desfăşurat misiuni pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă, sute de vieţi fiind salvate. (…) Pentru siguranţa dumneavoastră, vă rugăm ca până la îmbunătăţirea vremii să nu părăsiţi localităţile de domiciliu decât în cazuri urgente. Dacă acest lucru se impune, autovehiculele cu care vor circula trebuie să fie echipate pentru condiţii grele de iarnă (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, lopeţi, îmbrăcăminte groasă, rezerve de apă, alimente şi carburant)”, se arată într-un comunicat al IGSU.

COD ROŞU DE NINSORI ŞI VISCOL. Vezi judeţele în care se anunţă VREME EXTREMĂ

Sursa citată menţionează că vor continua intervenţiile pentru acordarea ajutorului necesar, atunci şi acolo unde va fi nevoie.

Potrivit IGSU, s-a acţionat în judeţul Olt pentru a transporta la spital o fetiţă de opt luni, acordându-se totodată sprijin unei echipe de medici pentru deplasarea spre municipiul Craiova, în vederea efectuării unui transplant.

Peste o sută de şoferi, blocaţi pe DN 1, în Sibiu

În judeţul Călăraşi, un echipaj din cadrul Secţiei de Pompieri Budeşti a intervenit pe raza comunei Gălbinaşi pentru preluarea unui copil, în vârstă de doi ani, care acuza dureri în zona umărului.

„Şi pentru preluarea unei gravide aflate în a noua lună de sarcină a fost solicitat ajutorul pompierilor militari. (…) O intervenţie similară s-a desfăşurat ulterior pentru o gravidă ce a născut la zece minute după predarea acesteia la spital de către echipajul de pompieri angrenat în misiunea de salvare. (…) Un autoturism în care se afla o familie cu doi copii a derapat şi a ajuns într-un şanţ din satul Florica, comuna Vâlcelele. Deşi nu au fost accidentaţi, oamenii au solicitat ajutorul pompierilor militari”, informează IGSU.

Bucureştiul şi judeţul Ilfov, aproape IZOLATE. Drumarii lucrează în zadar VIDEO

La Buzău, echipajele de pompieri au preluat doi pacienţi şi conducătorul auto dintr-o ambulanţă aflată în imposibilitatea de a mai înainta, şi ulterior doi pacienţi cu probleme medicale.

„ISU Brăila a participat cu forţe şi mijloace la operaţiunea de căutare-salvare a doi cetăţeni din comuna Surdila Găiseanca. Pe tot parcursul nopţii, eforturile concertate ale pompierilor, alături de autorităţi locale, jandarmi, structuri ale MApN şi voluntari au condus la localizarea şi salvarea acestora”, se mai subliniază în comunicatul IGSU.

COD ROŞU DE NINSORI ŞI VISCOL. Sute de oameni sunt IZOLAŢI. Armata îi ajută pe sinistraţi VIDEO