IGSU trage un semnal de alarmă! Mesajul fals care s-a răspândit în toată ţara: „Este FAKE NEWS”

IGSU trage un semnal de alarmă. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că circulă, în mod fals, un mesaj pe WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecţie pentru populaţie în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din ţară. 

27 mai 2023, 23:25
IGSU trage un semnal de alarmă! Mesajul fals care s-a răspândit în toată ţara: „Este FAKE NEWS”
IGSU trage un semnal de alarmă

IGSU trage un semnal de alarmă şi avertizează pe toţi românii să aibă grijă la mesajele primite, pentru că circulă un mesaj fals, care nu are nicio legătură cu cei de la Situaţii de Urgenţă.

Citeşte şi: Alarmele au sunat din nou în România. Raed Arafat: Aşteptăm raportul IGSU despre rezultatul exerciţiului de alarmare a populației

IGSU trage un semnal de alarmă

Mesajul de mai jos NU APARŢINE IGSU! Având în vedere sesizările primite din partea cetăţenilor cu privire la un mesaj care circulă prin intermediul aplicaţiei WhatsApp referitor la măsurile de autoprotecţie pentru populaţie în cazul contaminării radioactive a mai multor regiuni din ţară, facem precizarea că IGSU se delimitează clar de aceste informaţii care se înscriu în spectrul datelor de tip FAKE NEWS!”, arată o postare de sâmbătă, pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, adresa de contact a IGSU nu este cea menţionată în textul mesajului. Pentru a combate dezinformarea, IGSU face apel către cetăţeni să se informeze doar din surse oficiale şi să verifice datele şi informaţiile primite prin diferite canale de comunicare.