Ikea ar putea deschide o fabrică în Parcul Industrial Tetarom 3 din Jucu

O firmă din industria lemnului şi mobilei ar putea deschide o unitate de producţie în Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna clujeană Jucu, afirmă consilierul judeţean PSD Remus Lăpuşan, surse din mediul economic clujean spunând că ar fi vorba despre grupul suedez Ikea.

RomaniaTV.net
09 ian. 2014, 18:00
Ikea ar putea deschide o fabrică în Parcul Industrial Tetarom 3 din Jucu

Remus Lăpuşan, care este consilier judeţean şi preşedinte al PSD Cluj, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că autorităţile judeţene vor extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 cu 24 de hectare, pentru a permite unei firme din industria lemnului şi mobilei înfiinţarea unei unităţi de producţie.

„Suntem într-o fază destul de avansată şi, în momentul în care Parcul Industrial Tetarom 3 din comuna Jucu va fi extins cu 24 de hectare, există un investitor străin care să vină să investească şi să înfiinţeze o unitate de producţie. Este vorba despre o firmă din industria lemnului şi mobilei, care va crea circa 400 de locuri de muncă. Autorităţile judeţene discută extinderea Parcului Industrial Tetarom 3 printr-un transfer de teren cu o suprafaţă de 24 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj către Tetarom. Cred că în acest an vom realiza extinderea”, a spus Lăpuşan, fără a oferi alte detalii privind identitatea firmei respective.

Citeşte şi: IKEA face lichidare de stoc: Reduceri şi de 70%. Vezi ce poţi achiziţiona

Potrivit Mediafax, surse din mediul economic clujean au declarat, joi, că ar fi vorba despre producătorul suedez de mobilă IkeaÎn Parcul Industrial Tetarom 3, unde a fost fabrica Nokia, funcţionează fabricile Bosch şi DeLonghi.

Grupul suedez Ikea a fost fondat în 1943 de Ingvar Kamprad. Averea lui Kamprad şi a familiei sale este evaluată la 3,3 miliarde de dolari în cel mai recent top al Forbes privind miliardarii lumii.

Reţeaua Ikea numără 330 de magazine la nivel mondial.