IKEA, lovitură pentru toţi românii înainte de Sărbători. Nimeni nu se aştepta la acest anunţ de Black Friday

În timp ce majoritatea magazinelor mari anunţă reduceri de preţuri de Black Friday, IKEA anunţă creşteri d epreţuri din cauza pandemiei.

04 nov. 2021, 13:20
IKEA, lovitură pentru toţi românii înainte de Sărbători. Nimeni nu se aştepta la acest anunţ de Black Friday

Compania care deţine IKEA va creşte preţurile din cauza problemelor de aprovizionare. În pofida cererii record, în condiţiile în care oamenii petrec mai mult timp acasă din cauza pandemiei, profitul înainte de impozitare al Inter IKEA Group – francizor şi responsabil cu aprovizionarea – a scăzut cu 16% în cele 12 luni până în august, la 1,71 miliarde de euro (1,98 miliarde de dolari). Comparativ cu anul fiscal 2019, înainte de pandemie, profitul a scăzut cu 4%.

Black FRIDAY evoMAG 2021. Reduceri de 80% pentru 15.000 de produse. Discount uriaş la televizoare
„Pandemia globală ne-a afectat venitul operaţional în anul fiscal 2021. Cea mai mare cauză a fost creşterea abruptă a preţurilor la transport şi la materiile prime în a doua jumătate a exerciţiului financiar”, a declarat Inter IKEA.

Compania, care face bani în principal din vânzările de bunuri către francizaţii săi, a declarat în octombrie că vânzările retailerilor au totalizat un nivel record de 41,9 miliarde de euro, în creştere cu 6% faţă de anul anterior şi cu 1% faţă de anul fiscal 2019, în condiţiile în care consumatorii au cheltuit mai mult ca niciodată pentru casele lor şi în ciuda penuriei de produse.

Black Friday 2021. Iată care sunt magazinele participante și la ce trebuie să aibă grijă românii în perioada de reduceri!
„Menţinerea magazinelor şi depozitelor IKEA aprovizionate a fost o provocare. Întreruperile lanţului de aprovizionare au dus la o scădere substanţială a disponibilităţii produselor, din care încă nu ne-am revenit. Ne aşteptăm ca această situaţie să continue până departe în anul fiscal 2022″.

Inter IKEA a menţinut stabile preţurile produselor pentru retaileri în acest an, dar a semnalat că va transfera o parte din costurile mai mari cu materiile prime şi transportul către proprietarii de magazine în acest an fiscal.

Black Friday 2021 la Dedeman. Reduceri substanţiale la televizoarele SMART şi proiectoare cu led. Ce „chilipiruri” găseşti la eMag, Altex, Flanco şi Fashion Days
„Deşi nu putem continua să asigurăm preţuri fixe pentru retaileri în aceste condiţii dificile, plănuim să absorbim o parte din costurile crescute în cursul anului fiscal 22”, a declarat compania.

Van Dam a declarat că proprietarii de magazine vor avea apoi o oarecare libertate de a decide dacă, sau în ce măsură, ar trebui să transfere preţurile mai mari către cumpărători.


loading...
Partenerii noștri