IKEA retrage un produs folosit zilnic de români. Pericolul la care sunt expuşi

IKEA retrage un produs folosit zilnic de români. Compania recomandă tuturor clienţilor care au cumpărat un espressor pentru plită METALLISK de 0,4l cu supapă de siguranţă din oţel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 şi 2204 (aass), să nu îl mai folosească.

08 iun. 2022, 15:27
IKEA retrage un produs folosit zilnic de români. Pericolul la care sunt expuşi
IKEA retrage un produs folosit zilnic de români

IKEA retrage un produs folosit zilnic de români. Este vorba despre espressorul pentru plită METALLISK de 0,4l cu supapă de siguranţă din oţel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 şi 2204. Motivul pentru care s-a luat această decizie este riscul de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării.

IKEA retrage un produs folosit zilnic de români

Întrucât siguranţa este o prioritate principală la IKEA, retragem de pe piaţă espressorul METALLISK cu supapă de siguranţă din oţel inoxidabil, cu marcaj de dată între 2040 şi 2204 (aass), din cauza unui risc crescut de pocnire violentă a produsului în timpul utilizării. Riscul a crescut după schimbarea materialului şi a construcţiei supapei de siguranţă; prin urmare, vor fi rechemate doar produsele prevăzute cu supapă de siguranţă din oţel inoxidabil (de culoare argintie/gri). Restul unităţilor nu sunt incluse în campania de retragere de piaţă”, precizează compania.

Espressorul METALLISK poate fi returnat la orice magazin IKEA, iar clienţii vor primi înapoi suma integrală plătită pe produs. Nu este necesară o dovadă a achiziţiei (bon fiscal).

Citeşte şi: Au crescut prețurile la Ikea România! Unele produse sunt cu 20% mai scumpe

Care este rețeta „Chifteluțelor Ikea”

Restaurantele din Ikea sunt mai mereu pline până la refuz, mai ales în weekenduri. Specialitatea casei rămân în continuare chiftelele suedeze, iar rețeta a fost publicată pe internet.

Ingrediente pentru „Chifteluțele Ikea”

500 gr carne tocată (amestec vită/porc)
250 ml lapte
75 g pesmet
1 ou
1 ceapă
sare
piper
condimente după gust

Modul de preparare al „Chifteluțelor Ikea”

Toacă ceapa mărunt, călește-o în unt până când devine gălbuie.
Înmoaie pesmetul în lapte și amestecă în acest timp carnea tocată cu ceapa, oul, laptele, pesmetul și condimentele.
Adaugă puțină apă caldă dacă e nevoie, pentru ca întreaga compoziție să aibă textură de pastă.
Modelează chifteluțele în bile mici și rumenește-le într-o tigaie, într-o cantitate suficientă de unt topit.
Întoarce chifteluțele de pe o parte pa alta și lasă-le minimum 2 minute în farfurie să se mai răcească, înainte de a le consuma.