IKEA returnează banii tuturor românilor care au cumpărat acest produs: „Există riscul de vătămare”

IKEA recheamă în magazine scaunul rotativ ODGER, întrucât există riscul de cădere și vătămare a celor care îl folosesc.

21 dec. 2022, 13:57
IKEA returnează banii tuturor românilor care au cumpărat acest produs: „Există riscul de vătămare”

IKEA recheamă scaunul ODGER în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 inclusiv, deoarece există riscul de vătămare. Compania le recomandă clienților să nu îl mai folosească și să contacteze IKEA pentru a li se rambursa suma totală plătită pentru produs.

„Siguranța clienților este prioritatea principală la IKEA. Așadar, rechemăm scaunul rotativ ODGER în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 și inclusiv (22 reprezintă anul, iar 21 reprezintă săptămâna în care a fost fabricat produsul) din cauză că există riscul ca baza piciorului în formă de stea a scaunelor să se rupă și să cauzeze căderea și vătămarea utilizatorului”, a transmis IKEA într-un comunicat.

Scaun ODGER, culoarea antracit
Scaun ODGER, culoarea antracit

Citește și: Program de sărbători Dedeman. Cât timp vor fi închise magazinele de Crăciun și Revelion

„IKEA le recomandă tuturor clienților care au cumpărat scaunul rotativ ODGER în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 și inclusiv, să nu îl mai folosească și să îl returneze în orice magazin IKEA pentru a li se rambursa integral suma plătită pe produs”, au adăugat aceștia.

Ce probleme are scaunul de la IKEA

„IKEA dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor și de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile și standardele aplicabile pe piețele unde sunt vândute. Cu toate acestea, am aflat că există posibilitatea ca baza piciorului, în formă de stea, a scaunului rotativ ODGER în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 și inclusiv, să se rupă”, 

mai spune compania.

Scaunul ODGER poate fi returnat în orice magazin din țară, fără să fie necesară dovada achiziției prin bon fiscal.

Citește și: Poliţist prins la furat într-un magazin de bricolaj. Era îmbrăcat în uniformă