Ilfov ar putea intra în carantină, după ce rata de infectare a ajuns la 15 la mie. TOATE şcolile din judeţ se închid de luni

Judeţul Ilfov ar putea intra în carantină, după ce rata de infectare cu coronavirus a ajuns la 15 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, autorităţile cer ca toate şcolile din judeţ să fie închise.

13 oct. 2021, 11:15
Ilfov ar putea intra în carantină, după ce rata de infectare a ajuns la 15 la mie. TOATE şcolile din judeţ se închid de luni

Ilfov ar putea intra în carantină. Autoritățile din Ilfov iau în calcul impunerea unor noi măsuri, inclusiv carantinarea întregului judeţ, după ce rata de incidență a ajuns marţi în județ la 15 cazuri la mia de locuritori.

Şeful DSP Ilfov a declarat pentru News.ro că a cerut Inspectoratului Şcolar Ilfov trecerea în online a tuturor şolilor din judeţ pentru o perioadă de 14 zile, cu posibilitatea prelungirii acestei perioade, în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de COVID-19. Teodor Gabriel Negulescu spune că are promisiune din partea Inspectoratului că acest lucru se va întâmpla de luni,18 octombrie.

„Noi trebuie să luăm nişte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului Sars- CoV -2, iar rata de infectare la nivelul judeţului Ilfov la data de 13, astăzi, este de 14, 49, în creştere. 15 localităţi din totalul de 40 au la această dată valori de peste 15 la mie, avem şi cu 20 incidenţă.  Creşterea zilnică a cazurilor, în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, este progresivă . Astăzi s-a făcut propunerea de suspendare a activităţii, a fost trimisă la Inspectoratul Judeţean Ilfov, am luat legătura cu doamna Adriana Stoica, inspectorul şcolar, vineri se vor face comisiile de CA şi de luni avem promisiunea că se vor închide cursurile la Ilfov”, a afirmat şeful DSP Ilfov.

”Schimbarea este una foarte bună în contextul epidemiologic, eu ţin foarte mult cont de starea de bine a cetăţeanului şi a elevilor, să nu le luăm entuziasmul de a merge la şcoală, am încercat, nu s-a putut”, a adăugat el.

DSP Ilfov propune o perioadă de 14 zile începând cu data de 18 octombrie, cu posibilitatea prelungirii acesteia, în funcţie de rata incidenţei.

”Dacă avem scăderi, vom relua cursurile, şi eu am doi copii care nu vor să mai stea acasă. Mi-au spus: ”Tati, ne-ai distrus copilăria, de doi ani suntem acasă, nu am mers la şcoală”. Au terminat clasa a 11-a şi a 12-a fără să meargă la şcoală”, a declarat pentru News.ro Teodor Gabriel Negulescu.

Cum a făcut faţă în această perioadă DSP Ilfov numărului mare de infectări din judeţ. Negulescu: „Call center-uri la Academia de Poliţie şi la penitenciarul Jilava, noi nu puteam doar noi, 30 de oameni să facem faţă cu 1000 de anchete pe zi”

„În cadrul Academiei de Poliţie avem 15 linii telefonice în două schimburi, adică 30 de oameni, plus doi detaşaţi de la noi, avem 8 posturi în penitenciar la Jilava şi acum vrem să mai facem o colaborare şi cu penitenciarul de la Rahova. Centrul de coordonare suntem noi, DSP, acestea sunt call center-uri unde se fac anchete epidemiologice, nu putem doar noi, DSP, cu 30 de oameni, dintre care unii au intrat în concediu medical, nu putem face faţă, nu putem face 1000 de anchete pe zi”, a precizat pentru News.ro şeful DSP Ilfov.

 

Ilfov ar putea intra în carantină

Potrivit unor surse, Direcția de Sănătate Publică ar fi solicitat carantinarea întregului județ, însă prefectul s-ar opune pe motiv că foarte mulţi locuitori din Ilfov lucrează în București și este dificil de pus în practică o astfel de măsură extremă.

Citeşte şi Octavian Jurma anunţă când va fi atins vârful valului patru al pandemiei: „Săptămânile viitoare vom vedea o creștere în decese”

Județul Ilfov încercuiește practic Bucureștiul. În top zece localități cu cea mai mare incidență, șapte sunt din județul Ilfov.

Bragadiru, jud. Ilfov – 19.42
Popești-Leordeni, jud. Ilfov – 17,52
Voluntari, jud. Ilfov – 17,28
Otopeni, jud. Ilfov – 16,16
Videle, jud. Teleorman – 15,33

INCIDENTA-COVID-19-13.10.2021

Şi în Bucureşti rata de infectare cu coronavirus a ajuns, miercuri, 13 octombrie, la 15,1 la mia de locuitori. Autorităţile fac eforturi pentru suplimentarea numărului de paturi, astfel încât unităţile medicale să poată face faţă numărului mare de pacienţi.

Cea mai rată de infectare din Capitală este în Sectorul 1, 17.29, pe locul 2 fiind Sectorul 6, cu 16,09. În Sectorul 2, rata de incidenţă este 15,58, în sectorul 3 – 12,54, în sectorul 4 -15, 50, iar în Sectorul 5 – 15,58.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii referitoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

De asemenea,  este instituită obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise în localităţile în care care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mie a fost publicat miercuri seară în Monitorul Oficial.

Citeşte şi Peste 100 de scoli si licee din Bucuresti s-au inchis si cursurile se fac online. Anunțul ministrului Educației