Edilul Ilie Bolojan: Am acceptat candidatura pentru a fi secretar general al PNL. Trebuie să se voteze funcţia vineri

Primarul Municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat marți că în principiu a acceptat să candideze pentru funcția de secretar general al noului PNL, dar că funcția va fi stabilită, prin vot, în urma unificării funcțiilor de co-secretari generali.

08 dec. 2015, 13:20
Edilul Ilie Bolojan: Am acceptat candidatura pentru a fi secretar general al PNL. Trebuie să se voteze funcţia vineri

„Nu pot să confirm această chestiune (că va deveni secretar general al PNL, n.r.). Vă spun de ce, pentru că această chestiune o stabilește Consiliul Național care va avea loc vineri. Trebuie votat. Trebuie să voteze, nu știu, 800 de oameni. Nu mă pot antepronunța. Am acceptat. E o candidatură. Nu vreau să fac alte declarații. Haideți să se întâmple și după aceea…”, a declarat Bolojan.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, vizită alături de Cristian Buşoi, posibil candidat PNL la Primăria Capitalei

Întrebat dacă va părăsi conducerea Primăriei Oradea, în situația în care va ajunge secretar general al PNL, și dacă va mai candida la Primăria Oradea în alegerile locale, primarul Ilie Bolojan a răspuns că nu va pleca, scrie Agerpres.

„Nu, cel puțin până la alegerile locale. Legat de candidaturi, vă spun un punct de vedere personal. Primarii care au proiecte în lucru primul lucru la care ar trebui să se gândească ar fi să termine aceste proiecte. După care, sigur, te poți gândi și la candidaturi, la alte chestiuni de genul acesta. Cred că e prioritar, dacă ai niște proiecte începute, să le duci la capăt. Altfel, nu este în regulă„, a spus Bolojan.

Unificarea funcțiilor de secretari ai PNL s-ar putea realiza la Consiliul Național al liberalilor, care va avea loc pe 11 decembrie. În urma unificării funcției și a ocupării acesteia de către Ilie Bolojan, actualii co-secretari ai partidului, Gheorghe Flutur și Marian Petrache, ar putea fi numiți prim-vicepreședinți.