Ilie Bolojan face curaţenie la Consiliul Judeţean Bihor. Peste jumătate din angajaţi vor fi daţi afară

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ilie Bolojan, face curăţenie în instituţie. Peste 80 de angajaţi  vor fi daţi afară începând cu 1 decembrie. La CJ vor rămâne doar 88 de bugetari, potrivit informaţiilor din presa locală.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 17:04
Ilie Bolojan face curaţenie la Consiliul Judeţean Bihor. Peste jumătate din angajaţi vor fi daţi afară

Noul preşedinte a declarat că mulţi dintre angajaţii de CJ efectiv nu aveau „obiectul muncii”, dar primeau salarii mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar.

„La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a spus Ilie Bolojan.

Potrivit noii organigrame, unele birouri urmează să dispară în actuala organizare, sau devin servicii sau simple compartimente (exemplu – Direcţia Patrimoniu). Direcţia Generală Economică va trece de la 56 de oameni la 27, Direcţia Arhitectului Şef de la 21 la 16 iar Direcţia Tehnică de la 37 la 20. Dispare și Biroul de presă și imagine.