Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu: „Cine pierde cursa internă, trebuie să piardă și funcția în stat”

Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu pentru şefia PNL. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a declarat că pierzătorul trebuie să piardă şi funcţia deţinută în stat, respectiv cea de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

04 iun. 2021, 23:27
Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu: „Cine pierde cursa internă, trebuie să piardă și funcția în stat”
Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu: "Cine pierde cursa internă, trebuie să piardă și funcția în stat"

Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a dezvăluit, vineri seară, de ce nu a participat la lansarea celor două candidaturi pentru funcţia de preşedinte al PNL.

Ilie Bolojan, tranșant în războiul Orban-Cițu. Cine are şanse să câştige

Citeşte şi Florin Cîţu este sigur de victoria în faţa lui Ludovic Orban: „Această cursă este deja tranşată. Am demonstrat şi ca ministru de Finanţe şi ca prim-ministru”

”Dacă aș fi participat la o lansare sau alta (a celor două candidaturi – n. red.), mi-aș fi desconsiderat colegii. Eu sunt și președintele organizației județene, nu m-ar mai fi respectat colegii. Orban are o experiență mai mare pentru că este activ politic de mulți ani, îl cunosc colegii, are o experiență mai mare în administrație, a dovedit o capacitate de negociere destul de bună, nu doar în interiorul partidului, ci și în Parlament.

Votul de cădere a Guvernului Dăncilă a fost rezultatul unei astfel de negocieri. Cîțu are alte avantaje: e din altă generație, e finanșist într-o perioadă în care e nevoie de oameni care stăpânesc mecanismele financiare și are poziția de premier, care este o poziție importantă, de jucător, din care poate demonstra ce vrea să facă”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor la Gigi24.

Acesta a precizat că cel care va pierde alegerile interne, va trebui să-şi piardă și funcția deținută în stat, respectiv cea de premier sau de președinte al Camerei Deputaților.

”Pentru a putea da rezultate într-o funcție de management, ai nevoie de autoritate. În momentul în care autoritatea îți este știrbită, chiar dacă ai vrea să exerciți acea funcție cu randament maxim, nu mai poți. Când o funcție depinde de partid și partidul din care faci parte nu îți dă votul de încredere, autoritatea îți este serios afectată. Dacă nici ai tăi nu te susțin, e greu să îți exerciți autoritatea asupra altora”, a mai precizat Bolojan.

Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie. În perioada 1 iulie – 10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. După alegerile din teritoriu, până pe 25 septembrie este prevăzută o perioadă de 45 de zile, conform statului, pentru campania internă pentru Congres.

Comisia care se va ocupa de organizarea Congresului PNL va fi condusă de Theodor Stolojan, iar din echipă fac parte atât susținătorii lui Ludovic Orban cât și cei ai premierului Cîțu.

Citeşte şi Ludovic Orban, despre Florin Cîţu: „Între noi nu va exista nicio fisură”

Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura la şefia PNL: „Partidul are nevoie de un suflu nou”

Premierul Florin Cîţu şi-a anunţat, duminică dimineaţă, candidatura la şefia Partidului Naţional Liberal.

„Am decis sa ma inscriu in competiţia pentru şefia Partidului Naţional Liberal. Le mulțumesc celor care au crezut în mine din primul moment. În octombrie 2016 am decis să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Am spus că doar liberalismul salvează România

Ce vreau și de ce candidez: PNL are nevoie de un suflu nou, să ducă mai departe principiile  liberale. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit alături de mine!”, a declarat premierul în cadrul unei declaraţii de presă.