Ilie Caraş, despre prigoana românilor din Ucraina. Cum este hăituit artistul de securitatea lui Volodimir Zelenski VIDEO

Ilie Caraş este vânat de securitatea lui Volodimir Zelenski după dezvăluirile făcute în emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV. Prigoana Kievului asupra românilor ia tot mai mare amploare, iar preoții ce aparțin de Biserica Ortodoxă Ucraineană au devenit victime.

19 ian. 2023, 23:35
Ilie Caraş, despre prigoana românilor din Ucraina. Cum este hăituit artistul de securitatea lui Volodimir Zelenski VIDEO
Ilie Caraş, despre prigoana românilor din Ucraina. Cum este hăituit artistul de securitatea lui Volodimir Zelenski

Artistul născut lângă Cernăuţi a vorbit despre prigoana românilor din Ucraina, printre care se numără şi surorile lui, care nu au dorit să plece din satul în care locuiesc de frica hoților, care le-ar putea fura lucruri din casă. „Dupa emisiunea de aseară, am fost denunțat la serviciile ucrainene. Astăzi au fost luate la întrebări surorile mele. A fost SBU la poarta mea. Vă rog sa nu vă suparați. Nu mai intru astăzi, nici pe skype. Am probleme. Ai mei au declarat că eu nu sunt acasă și că nu am treabă cu Ucraina. Acum mă aștept să mă sune, că au cautat numărul meu de telefon. M-au rugat ai mei să nu mai vorbesc. Cred că mă așteaptă vreo interdicție. Eu momentan o să tac. Este foarte urât”, a spis Ilie Caraş.

Citeşte şi: Victor Ponta, despre prigoana românilor din Ucraina: ”Zelenski își bate joc de noi! Cu ce i-a protejat domnul Iohannis pe românii din Cernăuți?”

„Îmi e teamă pentru că vrobesc public şi probabil  se vor găsi în următoarele zile cineva să-mi zică ceva. Părinții mei sunt în vârstă. Am trei surori, capul n-au cum să mi -l ia! Oricum nepotul este pe front, a suferit un şoc foarte mare când camarazii lui au murit în tranșeele în care erau. A fost mutat, dar în continuare este un român care luptă pentru Ucraina. El a mers voluntar, chiar dacă are probleme de sănătate. Acum vrea să ne impună o credință, ne-au luat două biserici din Lavra de la Pecerska. Bisericile lor stau goale, dragii mei. Vrea să-mi facă cea mai mare durere ca să-mi ia copiii pentru că nu-mi poate lega mâinile să mă închidă”, a spus Ilie Caraş pentru România TV.

Citeşte şi: Românii din Ucraina se revoltă. Proiectul lui Volodimir Zelenski discriminează și mai tare minoritățile naționale, avertizează etnicii români

„Toți preoții care slujesc în română pe lângă biserică adună copiii, citesc în romană, fac lucruri în română, e minunat! Din păcate dacă se impune să nu se mai vorbească și sunt sigur că o să se impună, ca nici slujbele să nu mai fie în limba română,  atunci o să fie o problemă foarte mare! Cineva astăzi vrea să ne oprească să nu mai învățăm la școală limba noastră, să nu mai vorbim nicăieri, vrea să ne pună pumnul în gură, în gât, fraților!”, este strigătul disperat al lui Ilie Caraş.