Ilie Dumitrescu, decizie radicală după ce Austria a votat împotriva României. „Făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport”

Ilie Dumitrescu a luat o decizie radicală după ce Austria a votat împotriva intrării României în spațiul Schengen. Fostul mare internaţional român a anunţat că nu va mai trece prin această ţară nici măcar în tranzit!

09 dec. 2022, 23:01
Ilie Dumitrescu, decizie radicală după ce Austria a votat împotriva României. „Făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport”
Ilie Dumitrescu, decizie radicală după ce Austria a votat împotriva României. "Făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport"

Ilie Dumitrescu, decizie radicală după ce Austria a votat împotriva României. „Eu nu mă mai duc nici în escală în Austria. Nu o să mai merg niciodată în Austria, nici pe la Viena, nicăieri. E o reacție normală! Eu aveam câte o nebunie, făceam escală la Viena ca să mănânc și să beau ceva din aeroport. Mergeam special și de acolo zburam unde trebuia. Am respectat, mă bucuram de toate zonele astea frumoase și am fost tratați așa. E punctul meu de vedere, nu mă supăr pe niciun popor. Noi am făcut niște progrese. Așa am simțit eu ca român”, a declarat Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Citeşte şi: Adrian Porumboiu desființează clasa politică după respingerea României din Schengen: „O umilință! Vorbim că jucătorii noștri sunt proști, dar politicienii sunt și mai proști!”

Este a doua reacţie dură din fotbalul românesc, după ce Universitatea Craiova a anunțat că va întrerupe colaborarea cu Raiffeisen Bank, cu acționariat austriac. În plus, oltenii nu vor mai folosi combustibil de la compania OMV Petrom şi nu vor mai face nici cantonamentul de vară în Austria, urmând a alege altă destinație.

Citeşte şi: Ion Ţiriac, furibund din cauza Austriei: „Noi suntem români! Schengen? Uită, Schengen, fratele meu, pentru că noi suntem granița Europei!”

Austria a votat joi, în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen, iar Olanda a votat împotriva admiterii Bulgariei, care e cuplată cu România, fiind evaluate împreună.