Ilie Năstase, Andrei Pavel şi George Cosac, primele reacţii după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. „Dacă era americancă nu avea parte de acest tratament”

Ilie Năstase, 77 de ani, a analizat suspendarea de patru ani primită de Simona Halep şi crede că aceasta ar putea reveni înm circuitul WTA dacă sabcşiunea va fi redusă cu doi ani la TAS.

12 sept. 2023, 18:49
Ilie Năstase, Andrei Pavel şi George Cosac, primele reacţii după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. „Dacă era americancă nu avea parte de acest tratament”
Ilie Năstase, Andrei Pavel şi George Cosac, primele reacţii după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. "Dacă era americancă nu avea parte de acest tratament"

Ilie Năstase, reacţie dură după ce Simona Halep a fost suspendată patru ani pentru dopaj. „Este o decizie urâtă, tardivă! Pe Sharapova ar fi judecat-o imediat. Sharapova a făcut mai mult și a luat doar un an și un pic. În fine… Probabil, dacă era americancă nu avea parte de acest tratament. Avocații să conteste această decizie, trebuie daune pentru așa ceva. Cred că la TAS se poate reduce pedeapsa cu un an sau doi, am încredere în asta”, a spus Ilie Năstase, care a adăugat că sportiva ar putea reveni: „Are șanse, nu uită tenisul atât de repede. Oricum, cred că va face apel, am înțeles că ar putea să fie doi ani… Să sperăm că va fi bine pentru Simona, până la urmă”, a spus Ilie Năstase pentru GSP.

„Eu când am fost acuzat de rasism mi-a dat Ion Țiriac niște avocați foarte buni și s-au dus peste ăia imediat acolo. Apoi am fost judecat foarte repede. Eu cred că dacă Simona Halep era sportivă din SUA nu primea o asemenea suspendare. Sper să facă apel și să primească maxim doi ani, unul s-a dus deja. Dar la dacă rămâne așa, e greu să mai revină la forma pe care o știm cu toți că o are”, a mai spus Ilie Năstase pentru ProSport.

Andrei Pavel s-a declarat șocat de verdictul primit de Simona Halep: „Cum? Eu sunt pur și simplu șocat, sunt la volan, în drum spre Constanța, la un concurs de juniori, avem și Cupa Davis în week-end. Sunt absolut șocat. Nu am cuvinte, crede-mă că nici nu știu ce să spun. Șocat la maximum! Îmi pare foarte rău, nici nu poți să-ți imaginezi. Nici nu se înțelege pentru ce și cum… Acum chiar nu știu pot să spun. Patru ani mi se pare ceva… Eu nu am mai auzit pentru ceva de genul acesta. Sunt absolut fără niciun pic de cuvânt. Încă o dată, e ceva șocant. Ăsta e singurul cuvânt pe care pot să ți-l spun. Eu am crezut că în curând o să joace. Era o motivație în plus… Când o vezi pe Wozniacki revenind, la fel și Osaka. Era o motivație pentru Simona să reînceapă. Șocant și nedrept!”, a declarat Andrei Pavel.

Citeşte şi: Simona Halep, suspendată patru ani! Comunicat oficial al Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului. Singura cale de atac este la TAS

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a comentat suspendarea de patru ani pentru dopaj primită de către Simona Halep din partea ITIA. „Din punctul meu de vedere, este o decizie extrem de dură. Aș vrea să evit să fac o declarație până nu va face echipa de avocați o declarație, până nu va face Simona o declarație și apoi să comentăm și noi. Noi știm prea puține comparativ cu ce știu ei. Cu siguranță va fi un recurs, cu siguranță va fi un recurs la TAS, așa cum am zis. Da, să așteptăm câteva zile să vedem ce declarații vor fi făcute și apoi ne vom pronunța și noi. Dacă judecătorii au considerat că a fost atât de grav, de ce le-a trebuit atât de mult timp să ia această hotărâre. Pe mine asta mă intrigă foarte tare. Domn’e, dacă ei erau convinși și aveau argumentele necesare că ea a încălcat extrem de grav codul, atunci trebuia să dea verdictul ăsta mai repede. De ce să o ții atât când tu erai convins că ai argumentele necesare să o suspenzi aproape maxim? Din ce cunosc eu, nu știu să existe vreun sportiv (n.r. care să fi așteptat atât de mult verdictul)… Nu cunosc să fi fost vreun caz. Prea puțin contează ce s-a întâmplat cu ceilalți. La noi, problema este Simona și sincer să fiu eu sunt extrem de afectat de decizia asta. Sunt convins că sunt șanse la recurs”, a spus George Cosac.