Simona Halep, suspendată patru ani! Comunicat oficial al Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului. Singura cale de atac este la TAS

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de 4 ani în cazul de dopaj. ITIA a făcut anunțul. Decizia nu este definitivă. Fostul lider WTA poate face apel la TAS.

12 sept. 2023, 18:21
Simona Halep, suspendată patru ani! Comunicat oficial al Agenţiei Internaţionale pentru Integritatea Tenisului. Singura cale de atac este la TAS
Simona Halep, suspendată patru ani! Sportiva mai are o singură cale de atac

Simona Halep, suspendată patru ani! Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de patru ani din tenis și din orice activitate legată de tenis! Fostul lider WTA poate să facă recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Comunicatul oficial emis de ITIA în care confirmă suspendarea:

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul Independent Sports Resolutions, întrunit pe 28 și 29 iunie 2023 la Londra, a ascultat opiniile specialiștilor și pe cele ale reprezentanților lui Halep. Halep în persoană a prezentat dovezi în fața curții. Pe 11 septembrie 2023, tribunalul a confirmat că a găsit-o vinovată pe jucătoare pentru încălcarea a două articole:

– prezența roxadustatului în proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open

– folosirea unei substanțe sau unei metode interzise pe durata anului 2022, rezultat bazat pe colectarea a 51 de probe de sânge oferite de jucător prin programul antidoping.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul Simonei Halep„.

Citeşte şi: L’Equipe, anunţ despre verdictul în cazul Simona Halep. Campioana noastră, eliminată total din ierarhia WTA după dopaj

Începând de luni, 11 septembrie, ora 00:01, odată cu actualizarea noului clasament mondial, Simona Halep a fost ștearsă complet din clasamentul WTA.