PLÂNGERE PENALĂ pentru „ofiţerul” Robert Turcescu VIDEO

Ilie Năstase depune plângere penală împotriva lui Robert Turcescu. Fostul tenismen susţine că declaraţiile publice făcute de jurnalist aduc atingere siguranţei naţionale şi îi jigneşte şi pe ofiţerii sub acoperire. Mai mult, Ilie Năstase, general în MAPN nu are încredere în documentele prezentate de Robert Turcescu pe blogul personal. 

RomaniaTV.net
25 sept. 2014, 17:11
PLÂNGERE PENALĂ pentru „ofiţerul” Robert Turcescu VIDEO

„Mă uit şi eu la televizor în fiecare seară şi de vreo câteva zile apare Robert Turcescu cu această declaraţie şi este cel mai mare circ la care am asistat vreodată, unul ieftin. Dânsul cere să îl judecăm şi noi stăm şi doar ne uităm”, a declarat Ilie Năstase la România TV.

„Eu m-am decis să fac plângere nu ca un senator sau ca un general, ci ca un cetăţean al acestei ţări. Să fiu eu primul care face treaba asta. Nu-l cunosc, a fost la mine angajat. E foarte grav ce se întâmplă şi atentează la siguranţa naţională. În orice ţară civilizată până acum se luau măsuri!”, a mai spus fostul mare sportiv.

Întrebat ce va scrie în plângerea penală, Ilie Năstase a spus: „O să scriu că Robert Turcescu a făcut declaraţii care sunt grave la siguranţa statului român şi la siguranţa ofiţerilor acoperiţi. Un ofiţer acoperit nu se comportă aşa. Eu nici nu cred în documentele publicate, am şi eu livret din ăla”.

Ilie Năstase îşi aminteşte că Robert Turcescu îl favoriza pe Traian Băsescu încă din 2004, când era în campanie pentru prezidenţiale. Atunci Turcescu lucra la un radio la care fostul tenismen era acţionar. 

„Dacă a prezentat nişte acte false, aceste probe se pot întoarce împotriva lui. La radio unde era angajatul meu, când eram plecat, a fost de partea actualului preşedinte în cursa cu Adrian Năstase. Cei care erau acţionari majoritari, francezii, mi-au cerut să-l dau afară, dar nu am făcut asta”, a mai spus Ilie Năstase.

Robert Turcescu a făcut, miercuri, la România TV, primele declaraţii după autodenunţul privind faptul că a fost locotenent-colonel sub acoperire. Jurnalistul a subliniat că îşi doreşte să ajungă în faţa unui judecător şi ca acesta să fie unul care să judece corect faptele sale.

Citeşte şi: Robert Turcescu: „Nu mi-e frică de ce se va întâmpla. Vreau să ajung în faţa unui judecător” 

Robert Turcescu, locotenent sub acoperire. Pe blogul jurnalistului Robert Turcescu a aparut duminica o postare intitulata „Marturisire si spovedanie”, in care acesta scrie ca a fost „lt.-colonel sub acoperire”.

Citeşte şi ROBERT TURCESCU, ofiţer acoperit. Fost ministru al Apărării: Parchetul Militar ar trebui să se autosesizeze

„Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos citeva dintre statele de plata, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla.

Robert Turcescu, primul gest după două zile de tăcere

Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, era mesajul postat pe blogul jurnalistului Robert Turcescu.

Robert Turcescu, decizie RADICALĂ după deconspirare. ANUNŢUL făcut pe Facebook

Ulterior, Robert Turcescu a confirmat, la B1 TV, că postarea apărută duminică pe blogul său, precum că a fost ofiter acoperit, îi aparţine. El a mai spus că „mărturisirea” este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit. Ministerul Apărării Naţionale sau o altă instituţie abilitată nu au confirmat sau infirmat „spovedania” lui Robert Turcescu.

Robert Turcescu riscă închisoarea după autodenunţ. Deputat, fost ofiţer MApN: Pe mine nu m-a convins