Ilie Năstase, enervat de declaraţia lui Tokes din 1 decembrie: Ar trebui expulzat din România

Laszlo Tokes ar trebui să fie expulzat din România, susţine tenismenul Ilie Năstase. Reacţiile dure ale tenismenului vin în urma declaraţiilor pe care le-a făcut vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 11:34
Ilie Năstase, enervat de declaraţia lui Tokes din 1 decembrie: Ar trebui expulzat din România

După ce, de 1 decembrie, Laszlo Tokes s-a arătat nemulţumit de faptul că maghiarii din ţara noastră nu beneficiază de autonomie, reacţiile nu au întârziat să apară. Contactat de România TV, celebrul tenismen Ilie Năstase a criticat dur declaraţiile vicepreşedintelui Parlamentului European.

„În fiecare an se întâmplă acelaşi lucru şi n-ar trebui eu să intervin să dau declaraţii, ci oficialităţile române. Mai ales că el reprezintă România. Nu ştiu cum poate să reprezinte România în felul în care declară e, chiar nu înţeleg. (…) Mi se pare incredibilă treaba asta, să declari că Ziua Naţională a României este un doliu pentru toţi maghiarii din lume, asta e motiv să fii expulzat din România. După mine. Dacă opinia oficialităţilor e alta, cu atât mai rău”, a spus fostul tenismen.

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Laszlo Tokes a transmis un mesaj prin care s-a arătat nemulţumit de faptul că maghiarii din ţara noastră nu beneficiază de autonomie şi nu au o universitate de stat în limba maternă. Anul trecut, mesajul lui Laszlo Tokes a fost mult mai dur, el numind ziua de 1 Decembrie „zi de doliu pentru maghiari”.