Ilie Năstase, făcut ţigan de italieni

Ilie Năstase, cel mai important jucător de tenis din istoria României, a fost făcut ţigan în presa italiană. În direct la România TV, Năstase s-a arătat intrigat de faptul că românii sunt făcuţi ţigani şi s-a arătat dispus să-l dea în judecată pe autorul articolului.

RomaniaTV.net
18 dec. 2011, 09:57
Ilie Năstase, făcut ţigan de italieni

Într-un articol despre cei mai amuzanţi jucători de tenis din istorie, publicat de site-ul italian Mondosport, autorul îl prezintă pe cel poreclit Nasty drept „ţiganul Ilie Năstase”, potrivit ziare.com.

În schimb, prietenul lui Năstase, Ion Ţiriac, este caracterizat ca fiind „un alt comediant român”.

Ilie Năstase a declarat, la România TV, că italienii spun despre toţi românii că sunt ţigani.

„Mutu şi Chivu, care joacă în fiecare duminică, sunt făcuţi ţigani. Văd că pe toţi ne fac ţigani. Şi dumneavoastră sunteţi ţigan”, i-a spus fostul tenismen moderatorului TV.

Întrebat cum comentează faptul că autorul articolului a revenit şi a spus că a folosit „un apelativ afectuos”, Năstase a răspuns:

„Cam târziu, după ce dai aşa-ceva… Îţi baţi joc de mine…”

Ilie Năstase s-a arătat dispus să îl acţioneze în judecată pe autorul articolului, deşi este sceptic cu privire la schimbarea mentalităţii unor italieni faţă de români.

Ilie Năstase are în palmares câte un titlu de Grand Slam la Rolland Garros (1973) şi US Open (1972) şi a câştigat de patru ori turneul ATP World Tour (1971, 1972, 1973, 1975).

De asemenea, Năstase este unul dintre cei cinci jucători de tenis din istorie care au reuşit să câştige mai mult de 100 de turnee la profesionişti (57 la simplu şi 45 la dublu).