Ilie Năstase îi declară război total lui Isărescu: „Terenul ăla e de la mama lui. Până mor o să le luăm înapoi, vă garantez eu”

Fostul tenisman Ilie Năstase spune că, până va muri, se va lupta ca tenisul să recâștige baza care aparține acum Băncii Naționale a României (BNR).

11 sept. 2023, 12:20
Ilie Năstase îi declară război total lui Isărescu: „Terenul ăla e de la mama lui. Până mor o să le luăm înapoi, vă garantez eu”

Ilie Năstase a menționat că sportivele sunt obligate astfel să joace la turneul Țiriac Foundation Trophy în „parcarea” de lângă sediul Federației Române de Tenis.

„Din 2003 până în 2009 am avut un circuit de 30 de turnee. Am făcut circuitul la fete și circuitul la băieți. Și domnul Țiriac m-a întrebat: ‘Năstase, tu unde vrei să îți pui numele?’ Ți eu am spus ‘păi, la fete, că eu sunt cu fetele și tu cu băieții’.

Și uite că turneul continuă și cred că le ajută pe fete și eu cred că după mine și domnul Țiriac ar trebui să mai vină cineva să continue treaba asta. Pentru că tot în parcare o să jucăm, pentru că domnul Isărescu nu o să cedeze. Pentru că terenul ăla e de la mama lui. Eu m-am născut acolo și lângă terenul central era un nuc și l-am sunat pe Isărescu și i-am spus că mă doare un picior când a tăiat nucul ăla. Deci omul nu are treabă.

Din păcate, în România puterea civică nu există. Trebuia să mergem 20.000 de oameni la bancă acolo, pentru că ăla este locul tenisului. Am avut turneu 21 de ani, acolo am jucat meciurile de Cupa Davis, acolo e toată tradiția. La un moment dat se numea Arenele BNR Țiriac Năstase, dar ne-a luat și numele ăla. Dar sufletul nu poate să ni-l ia și până mor o să luăm terenurile înapoi, vă garantez eu.

Citeşte şi: Lovitură devastatoare, anunţ oficial de la WTA: Simona Halep a ieşit din ierarhia tenisului mondial

Eu singur o să mă bat. Banca nu e a lui, e a românilor, terenurile nu sunt ale lui, sunt ale românilor. Și nu-i înțeleg pe români de ce nu se revoltă. De ce? Eu știu ce am făcut pentru țara asta, dar el ce a făcut? Pun și eu o întrebare”, a declarat Ilie Năstase.

Fostul număr 1 mondial a rememorat câștigarea turneului US Open în 1972.

„Nu îmi mai aduc aminte cum a fost acum 51 de ani, când am câștigat US Open, dar țin minte că au venit doi băieți care au pus tricolorul pe mine. Erau doar acești doi băieți și în rest 15.000 care au început la un moment dat să mă fluiere”, a declarat Năstase.

Citeşte şi: Dănuţ Lupu, la un pas să ajungă după gratii! Procurorul de caz nu cedează: „Nu poate evita închisoarea!”