Lovitură devastatoare, anunţ oficial de la WTA: Simona Halep a ieşit din ierarhia tenisului mondial

În ierarhia tenisului mondial, Sorana Cîrstea, rivala Simonei Halep, este cel mai bine clasată sportivă din România, fiind pe locul 24.

11 sept. 2023, 08:37
Lovitură devastatoare, anunţ oficial de la WTA: Simona Halep a ieşit din ierarhia tenisului mondial
Simona Halep este devastată! Lovitura neașteptată pe care a primit-o sportiva

După ce nu a mai jucat de un an, fiind suspendată pentru dopaj, şi după ce a pierdut şi ultimele puncte pe care le avea de apărat, Simona Halep nu mai figurează în clasamentul WTA dat publicităţii luni, astfel că, în cazul revenirii pe teren, va trebui să o ia de la zero. În ierarhia tenisului mondial, Sorana Cîrstea este cel mai bine clasată sportivă din România, fiind pe locul 24.

Cîrstea a urcat patru locuri şi are 1760 de puncte, după ce a reuşit să ajungă în sferturi la US Open. Următoarea româncă din clasament este Irina Begu, pe locul 49, în coborâre şase poziţii, cu 1108 puncte.

Simona Halep, acuzată de dopaj de un celebru jurnalist român. „E la fel de nevinovată ca Lance Armstrong. Ce idoli sunt ăştia?”
Ana Bogdan se află pe locul 62, în coborâre două poziţii, cu 942 puncte. După o urcare de un loc, Jaqueline Cristian se află pe 98, cu 730 puncte.
Noul lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9266 puncte, care a detronat-o pe Iga Swiatek, care are 8195 puncte.

Pe locul trei, după o urcare de trei locuri, este câştigătoarea de la US Open, Coco Gauff, cu 6165 puncte.

Darren Cahill despre cazul Simonei Halep: Procesul a fost gestionat în mod revoltător de ITF şi ITIA. Acest caz numai corect nu a fost

Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, a criticat felul în care s-a gestionat cazul de dopaj al româncei, considerând revoltătoare atitudinea ITIA. El a menţionat, într-un mesaj postat vineri pe Instagram, că procesul nu a fost unul corect şi că jucătoarele nu beneficiază de protecţie ş nu au dreptul la o rezolvare mai rapidă în astfel de situaţii.

„Încă o amânare. Detaliile acestui caz vor ieşi în cele din urmă la iveală, dar, indiferent de rezultat, acest proces a fost gestionat în mod revoltător de către ITF şi ITIA. Zero grijă sau preocupare pentru sportivă sau pentru binele ei, acest caz trenând de aproape 12 luni şi încă nu există nicio hotărâre sau rezolvare.

Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep, a vorbit în premieră despre cazul de dopaj. „Evident, ceva trebuie să se fi întâmplat!”
Respect programul nostru de testare şi un proces corect, dar acest caz numai corect nu a fost. Simona merită dreptul de a merge mai departe în cariera ei şi/sau în viaţa ei. În acest moment nu poate face nimic din toate acestea. Niciun sportiv nu ar trebui să mai fie nevoit să treacă vreodată printr-un astfel de proces de amânări.

WTA, board-ul şi consiliul jucătoarelor trebuie să facă mai mult pentru a se asigura că jucătoarele beneficiază de protecţie şi au dreptul la o rezolvare mai rapidă. În acest moment, nu au asta”, este mesajul lui Cahill.

Simona Halep, care este suspendată provizoriu de anul trecut pentru dopaj, a anunţat, joi, pe Instagram Stories, că decizia în cazul său, care ar fi trebuit să vină în această săptămână, este amânată.