Ilie Năstase şi Mădălin Voicu au depus la Parchet O SESIZARE în cazul ROBERT TURCESCU

Senatorul PC Ilie Năstase şi deputatul PSD Mădălin Voicu au depus vineri, la Parchetul General, o sesizare în cazul lui Robert Turcescu, în urma autodeconspirării acestuia că a fost ofiţer acoperit. Cu o zi în urmă, Năstase anunţase că intenţionează să facă plângere penală, explicând că declaraţiile lui Turcescu aduc atingere siguranţei naţionale, iar jurnalistul îi jigneşte pe ofiţerii sub acoperire.

26 sept. 2014, 09:21

Ilie Năstase şi Mădălin Voicu au depus, vineri, la Parchetul ICCJ o sesizare în cazul lui Robert Turcescu, cerând să se confirme sau infirme, de către instituţie, această situaţie.

Ilie Năstase a declarat, după depunerea sesizării, că Robert Turcescu este „un măscărici”.

Nu vi se pare ciudat că, în emisiunea lui Turcescu, Traian Băsescu a declarat ca el vrea să aiba în CV-ul celor care candideaza şi menţiunea că acela care candidează a fost sau nu a fost ofiter acoperit? Robert Turcescu e un gen de măscărici care îşi doreşte foarte tare să fie ajutorul unor oameni care au probleme psihice”, a spus Ilie Năstase.

Năstase a arătat că Turcescu ar putea fi şi un impostor, susţinând că livretul militar pe care jurnalistul l-a prezentat nu seamnănă cu cel pe care el îl are.

Mădălin Voicu a precizat că nu au depus o plângere penală la Parchet, ci o sesizare, o cerere prin care vor ca instituţia să lămurească această problemă.

PLÂNGERE PENALĂ pentru „ofiţerul” Robert Turcescu VIDEO

Problema pe care am încercat să o lămurim era să avem certitudinea că, indiferent de persoană, lucrurile astea nu lezează siguranţa statului”, a  spus deputatul.

Mădălin Voicu a mai spus că nu vor să fie divulgate nume, ci, dacă există o situaţie, să se verifice dacă ceea ce spune Turcescu este adevărat.

Ilie Năstase a declarat, joi, că va depune plângere penală împotriva lui Robert Turcescu, susţinând că declaraţiile publice făcute de jurnalist aduc atingere siguranţei naţionale şi îi jigneşte şi pe ofiţerii sub acoperire.

„Mă uit şi eu la televizor în fiecare seară şi de vreo câteva zile apare Robert Turcescu cu această declaraţie şi este cel mai mare circ la care am asistat vreodată, unul ieftin. Dânsul cere să îl judecăm şi noi stăm şi doar ne uităm”, a declarat Ilie Năstase la România TV.

Eu m-am decis să fac plângere nu ca un senator sau ca un general, ci ca un cetăţean al acestei ţări. Să fiu eu primul care face treaba asta. Nu-l cunosc, a fost la mine angajat. E foarte grav ce se întâmplă şi atentează la siguranţa naţională. În orice ţară civilizată până acum se luau măsuri!„, a mai senatorul.

Întrebat ce va scrie în plângerea penală, Ilie Năstase a spus: „O să scriu că Robert Turcescu a făcut declaraţii care sunt grave la siguranţa statului român şi la siguranţa ofiţerilor acoperiţi. Un ofiţer acoperit nu se comportă aşa. Eu nici nu cred în documentele publicate, am şi eu livret din ăla”.