Ilie Năstase, primele declaraţii despre retragerea Simonei Halep din tenis: „Nu joacă la Roland Garros, probabil nici la Wimbledon…”

Ilie Năstase a declarat că Simona Halep, jucătoare testată pozitiv la un control antidoping în toamna anului trecut, va mai juca după încheierea procesului, deoarece este încă tânără.

15 mai 2023, 15:52
Ilie Năstase, primele declaraţii despre retragerea Simonei Halep din tenis: „Nu joacă la Roland Garros, probabil nici la Wimbledon…”

Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, luni, că Simona Halep, jucătoare testată pozitiv la un control antidoping în toamna anului trecut, va mai juca după încheierea procesulu. El a menţionat însă că întârzierea în judecarea cazului de doping nu este în favoarea Simonei Halep.

„Nu ştiu cât va mai dura. Nu ştie nici Simona, nu ştie nimeni deocamdată. Au amânat procesul de nu ştiu câte ori. Iar dacă s-a amânat înseamnă că nu e prea bine, e în neregulă. Pentru că ea sigur nu joacă la Roland Garros. Şi probabil nu o să poată să joace nici la Wimbledon. Simona sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme. Acum ştiu că se antrenează în fiecare zi la Stejarii”, a afirmat Ilie Năstase, prezent la Dr. Oetker Junior Trophy . „Am ales să fiu alături de Dr. Oetker Junior Trophy pentru viitorul unor jucători de tenis. Jucând aceste turnee, de aici au ieșit nr. 1 mondial Novak Djokovic sau Iga Swiatek.

Ioana Boian este câștigătoarea probelor atât la simplu, cât și la dublu, a celei de a XI-a ediții a Dr. Oetker Junior Trophy. Aceasta a câștigat competiția după ce a învins-o în finală, scor 6-3, 6-2, pe Andreea Olaru. Luka Ceramilac (Serbia) a câștigat turneul băieţilor, impunându-se în finală, scor 6-4, 7-6, cu Matei Chelemen.

Anunţul care o îngroapă definitiv pe Simona Halep. Cum s-ar fi dopat, de fapt, cu roxadustat

„Pentru imaginea ei nu mai vorbim că nu e bine. Şi turneele pe care le-a pierdut. Adică dacă e nevinovată, ea a pierdut şi turnee şi bani. Pentru că până la urma urmei pentru asta joacă. Nu ştiu câţi bani a pierdut, depinde până unde ajungea în fiecare turneu”, a adăugat el.

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

”Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”, menţiona ITIA toamna trecută, precizând că prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

Halep, care ocupă în prezent locul 30 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Cu cine s-a distrat Simona Halep în weekend. Vedeta a ieșit la un local de fițe din zona de nord a Capitalei
Tot luni, Ilie Năstase a menţionat că şansele echipei de fotbal FCSB la câştigarea campionatului au crescut după victoria cu CFR Cluj (scor 1-0) de duminică seara.

„FCSB pare aproape de titlu, aşa e. Dar declaraţiile se fac după ce câştigi, nu înainte. Dar sunt şanse mai mari ca oricând. O să mă duc şi eu la meciul Farul cu FCSB. Nu am mai fost de mult şi cred că merită. E foarte strâns campionatul ăsta, nu a mai fost niciodată aşa”, a mai afirmat Ilie Năstase.