Ilie Năstase s-a răzgândit. Nu mai candidează la alegerile europarlamentare

Revoltat de faptul că unii politicieni din România s-au grăbit să compare situaţia din Crimeea cu cea din România, Ilie Năstase a luat foc şi s-a hotărât săptămâna trecută: vrea să meargă în Parlamentul Europei să vorbească despre cum stau cu adevărat lucrurile în România. Între timp însă, tenismenul s-a cam răzgândit, potrivit ziarulring.ro.

RomaniaTV.net
24 mart. 2014, 09:15
Ilie Năstase s-a răzgândit. Nu mai candidează la alegerile europarlamentare

Afirmaţia făcută de Ilie Năstase în cadrul unei emisiuni televizate cum că nu exclude ideea de a intra în politică şi-a găsit şi un ecou: Partidul România Mare i-a propus să candideze la alegerile europarlamentare. Imediat, liderul PRM Gheorghe Funar a făcut public faptul că fostul tenismen se va afla pe lista PRM pentru Bruxelles. I-a impresionat prin atitudinea de patriot.

Surpriză însă: cu doar două zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, Ilie Năstase a declarat că nu mai candidează. „Nu sunt pe nicio listă. Nici a PRM-ului şi nici a altora. Nu candidez!”.

Contactat telefonic, Gheorghe Funar, cel care făcuse anunţul oficial cu doar câteva zile înainte, a încercat să lămureasă lucrurile punând „schimbarea” de direcţie a lui Ilie Năstase pe seama… lui Corneliu Vadim Tudor. „Am vorbit cu dânsul după emisiunea foarte bună pe care a avut-o recent, mi-a spus că, în principiu, va candida, fiind încântat că PRM este primul partid care i-a oferit această şansă. Peste o zi sau două, mi-a spus că l-a sunat şi Vadim şi i-a spus că vrea să-l pună pe lista lui personală, Vadim nemaifiind membru al PRM şi bătându-şi astfel joc de un mare patriot şi om de caracter care este Ilie Năstase. Şi atunci mi-a spus Năstase: «Rezolvă-ţi problemele şi vezi care e situaţia în PRM». Ieri (n.r. – sâmbătă), noi am avut şedinţa permanentă a PRM, l-am sunat pe Ilie să-l întreb dacă mai candidează sau nu şi mi-a spus că s-a decis să nu candideze”, a declarat Gheorghe Funar.

Liderul PRM şi-a exprimat regretul pentru că Ilie Năstase a renunţat la ideea de a-i mai reprezenta pe români la Bruxelles. „Mie îmi pare rău pentru că m-a impresionat grozav prin atitudinea lui de patriot şi ar fi avut şanse pe lista noastră să meargă în Parlamentul European, să se bată cu ungurii şi apoi să mergă mai departe pentru că mi-a zis că nu vrea să stea acolo decât ca să îi convingă pe eurodeputaţi care sunt intenţiile parşive ale ungurilor”, susţine Gheorghe Funar.