Ilie Năstase s-a săturat de România: „Mă mut în Rusia, după Depardieu!”

Faptul că statul impozitează lunar aproape o treime din veniturile salariale ale românilor îl fac pe Ilie Năstase să se gândească serios să devină cetăţean rus, asemenea lui Gerard Depardieu.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 08:07
Ilie Năstase s-a săturat de România: „Mă mut în Rusia, după Depardieu!”

Salariile mici şi taxele mari l-au exasperat pe fostul mare jucător de tenis Ilie Năstase, care este hotărât să ia exemplul actorului francez Gerard Depardieu, care la începutul anului a primit cetăţenia rusă.

Nasty este exasperat de taxele de la noi, care sunt chiar mai mari decât în Franţa, şi a declarat cotidianului Libertatea: „Pentru ce ni se iau asemenea taxe? Pentru salariile parlamentarilor şi europarlamentarilor? Nu mai vreau să plătesc, mă mut în Rusia, după Depardieu„.

Potrivit unui studiu al celei mai mari bănci elveţiene UBS, România ocupă locul 11 în Europa în topul celor mai mari taxe şi contribuţii sociale plătite din leafă şi locul 31(penultimul!) la capitolul venit mediu net. Astfel, un român cu salariu mediu (454 de euro pe lună) plăteşte către stat 29% din această sumă, în timp ce în Rusia nivelul taxelor este de 14%, în condiţiile în care venitul mediu lunar este de 1.126 euro pe lună.