Ilie Năstase, urmărit de Fisc pentru datorii de un sfert de milion de euro

Fostul tenisman este acuzat că nu şi-a plătit impozitele pe un teren din Pipera, pe care nu îl deţine totuşi decât în acte.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 19:09
Ilie Năstase, urmărit de Fisc pentru datorii de un sfert de milion de euro

Fiscul este din ce în ce mai intransigent şi inclusiv fostul mare tenisman Ilie Năstase are probleme cu Finanţele Publice. Conform site-ului incont.ro, el figurează pe lista neagră a datornicilor la Direcţia de Taxe şi Impozite a Sectorului 1, din cauză că nu a plătit taxa de folosinţă pe un teren pe care l-a primit însă doar în acte, pentru academia sa de tenis.

În urmă cu peste 10 ani Fundaţia sa a primit din partea Guvernului 63.000 de metri pătraţi în cartierul Pipera, cu titlu gratuit pentru 60 de ani, însă Ilie Năstase nu a intrat nici până acum în posesia terenului. Totuşi, el a făcut greşeala să înregistreze terenul la Finanţe şi în cartea funciară.

Acest ultim aspect îi face total inflexibili pe cei de la Fisc. Ei au demarat procedurile de executare şi încearcă blocarea unor conturi ale fostului mare sportiv. Restanţele acumulate se ridică la aproape un milion de lei (230.000 euro), dintre care mai mult de jumătate sunt penalizări pentru neplată.

Informaţia a fost confirmată inclusiv de Alex Ichim, purtatorul de cuvant al Primariei Sectorului 1.